KrystynaK Posted February 16, 2022 Report Share Posted February 16, 2022 Osiem lat temu otrzymałam wizę turystyczną na 10 lat. W związku z czym mogę na tej wizie jechać do USA, czy muszę złożyć Internetowy Wniosek ESTA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted February 16, 2022 Report Share Posted February 16, 2022 Mozesz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karokaro Posted April 3, 2022 Report Share Posted April 3, 2022 Czy w takim razie trzeba wyrabiać nowy paszport? tzw. biometryczny czy można przylecieć na starym, który jest jeszcze ważny przez 1,5 roku - w podobnym czasie wyrabiałam też wizę turystyczną, byłam już dwa razy, ale teraz planuję lecieć po 7-letniej przerwie... Słyszałam, że jeżeli składa się wniosek ESTA to trzeba mieć już nowy paszport biometryczny z chipem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted April 4, 2022 Report Share Posted April 4, 2022 (edited) Paszporty wydawane od 2006 w Polsce są biometryczne. Zapewne twój stary, który był wydany w 2013 jak piszesz jest biometryczny . Możesz lecieć na ten paszport oi na wizę. Wniosek ESTA Ciebie nie dotyczy Edited April 4, 2022 by mcpear Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts