kaczka Napisano 24 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2005 Witam! Mam nastepujacy problem! chcemy na ferie lub wakacje w 5 poleciec do stanow na wakacje. Stad moje pytanie. O jaka wize najlepiej sie ubiegac?slyszalem ze podobno jest cos takiego jak wiza grupowa, Zalezy nam na wspolnym wyjezdzie w 5 osob do stanow jaka wize najlepiej wybrac? czy kazdy z nas z osobna musi skladac normalnie papiery o wize turystyczna ? czy mozemy np. zadzwonic i razem wszystcy im powiedziec ze chcemy leciec na wakacje? prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
sly6 Napisano 25 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2005 Grupowe spotkania z konsulem Pięcioosobowe i większe grupy niespokrewnionych ze sobą osób podróżujących razem do Stanów Zjednoczonych, w celu innym niż turystyczny, muszą wspólnie umówić się na spotkanie z konsulem w sprawie swoich wiz. http://poland.usembassy.gov/poland-pl/grou..._interview.html
kaczka Napisano 25 Listopada 2005 Autor Zgłoś Napisano 25 Listopada 2005 no wlasnie,pisze tam ze"w celu innym niz turystycznym". Czy takie spotkanie moze odbyc sie w celu turystycznym Co do pokrewienstwa jestesmy przyjaciolmi nie jestesmy rodzina.
kaczka Napisano 28 Listopada 2005 Autor Zgłoś Napisano 28 Listopada 2005 chyba czegos nierozumiem spotkanie w charakterze turystycznym, to jest to samo co spotkanie w charakterze biznesowym ? Bo ja juz niewiem czy wszystcy razem musimy tam jechac i dzwonic i sie umawiac, czy kazdy z nas musi na wlasna reke zalatwiac sobie osobno wize turystyczna. Bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz, w tym tygodniu chcemy juz dzwonic do konsulatu w Krakowie Pozdrawiam
sly6 Napisano 28 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2005 turystyczny to turystyczny,nie jedziecie na zadne sympozjum itp
karla Napisano 28 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2005 musicie oddzielnie umawiac sie na rozmowe , mozecie wybrac ten sam dzien , jesli sie uda ; ale kazdy przypadek zostanie rozpatrzony indywidualnie .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.