MikołajW Posted March 21, 2022 Report Share Posted March 21, 2022 Witam, zamierzam składać wniosek na DV2024, ale mam jedną wątpliwość co do zielonej karty. Z tego co czytałem to na otrzymanie zielonej karty można czekać nawet kilka miesięcy, natomiast Pani w ambasadzie powiedziała, że zieloną kartę otrzymałbym natychmiastowo. Jak wygląda to faktycznie i czy w razie oczekiwania na plastikową kartę mogę pracować legalnie w Stanach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted March 21, 2022 Report Share Posted March 21, 2022 12 minutes ago, MikołajW said: Witam, zamierzam składać wniosek na DV2024, ale mam jedną wątpliwość co do zielonej karty. Z tego co czytałem to na otrzymanie zielonej karty można czekać nawet kilka miesięcy, natomiast Pani w ambasadzie powiedziała, że zieloną kartę otrzymałbym natychmiastowo. Jak wygląda to faktycznie i czy w razie oczekiwania na plastikową kartę mogę pracować legalnie w Stanach? Tak - mozesz. Natomiast zajmujesz sie zupelnie nieistotnymi problemami w tym momencie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted March 21, 2022 Report Share Posted March 21, 2022 Przekraczajac po raz pierwszy granice US dostalbys pieczatke ktora upowaznia cie do legalnego pobytu i pracy w USA przez 12 miesiecy. W tym czasie czekasz na plastik ale mozesz pracowac. Musisz miec tez SSN oczywiscie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts