Marcindz Napisano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 Witam. Mam dziewczyne, mieszka w Kalifornii. Jest obywatelka amerykańska. Chcemy wziąść slub, problem z tym, że ona nie ma żadnego majątku i mało zarabia, więc nie może być moim sponsorem. Mam pytanie czy wtedy po ślubie z nią, aby dostać zielona kartę muszę znaleźć innego sponsora niż żona? Ile teraz czeka się na zielona kartę po zawarciu małżeństwa? Czy to jest zależne od stanu? Jeśli w paszporcie mam wbitą jeszcze ważna wizę turystyczną B2 to czy to jakoś przyspiesza termin otrzymania zielonej karty?
Roelka v.2 Napisano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 1 hour ago, Marcindz said: Witam. Mam dziewczyne, mieszka w Kalifornii. Jest obywatelka amerykańska. Chcemy wziąść slub, problem z tym, że ona nie ma żadnego majątku i mało zarabia, więc nie może być moim sponsorem. Obywatelka USA aka zona zawsze musi byc glownym sponsorem. Jesli nie ma odpowiednich dochodow to musi znalezc joint-sponsora, obywatela US albo posiadacza zielonej karty ktory ma odpowiedni dochod i zgodzi sie na sponsorowanie. Tego nie da sie obejsc. 1 hour ago, Marcindz said: Mam pytanie czy wtedy po ślubie z nią, aby dostać zielona kartę muszę znaleźć innego sponsora niż żona? Zona jest glownym sponsorem. Jesli chce ciebie sposnorwac to musi znalezc joint sponsora. 1 hour ago, Marcindz said: Ile teraz czeka się na zielona kartę po zawarciu małżeństwa? 1 - 2 lata. 1 hour ago, Marcindz said: Czy to jest zależne od stanu? Nie. 1 hour ago, Marcindz said: Jeśli w paszporcie mam wbitą jeszcze ważna wizę turystyczną B2 to czy to jakoś przyspiesza termin otrzymania zielonej karty? Lol nie.
Roelka v.2 Napisano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 Wogole piszesz o wizie malzenskiej w watku nt. Wiz narzeczenskich. Spora to roznica. :p
Marcindz Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 Godzinę temu, Roelka v.2 napisał: Wogole piszesz o wizie malzenskiej w watku nt. Wiz narzeczenskich. Spora to roznica. :p No to dziewczyna nie ma nikogo, kto by mnie mógł sponsorować, jest tam sama. Ja też nie znam nikogo. To w takim razie nici z tego. A czy może mogę się sponsorować swoim majątkiem w Polsce? Mam dosyć spory majątek w Polsce. Dochody słabe na papierze, prowadzę swoją działalność gospodarczą w Polsce
Marcindz Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 4 minuty temu, Marcindz napisał: No to dziewczyna nie ma nikogo, kto by mnie mógł sponsorować, jest tam sama. Ja też nie znam nikogo. To w takim razie nici z tego. A czy może mogę się sponsorować swoim majątkiem w Polsce? Mam dosyć spory majątek w Polsce. Dochody słabe na papierze, prowadzę swoją działalność gospodarczą w Polsce 4 minuty temu, Marcindz napisał: No to dziewczyna nie ma nikogo, kto by mnie mógł sponsorować, jest tam sama. Ja też nie znam nikogo. To w takim razie nici z tego. A czy może mogę się sponsorować swoim majątkiem w Polsce? Mam dosyć spory majątek w Polsce. Dochody słabe na papierze, prowadzę swoją działalność gospodarczą w Polsce W Polsce mam 2 mieszkania o wartości 1 miliona zł, działkę o wartości 300 tys zł i oszczędności w banku 200 tys zl
Marcindz Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 Teraz, Marcindz napisał: W Polsce mam 2 mieszkania o wartości 1 miliona zł, działkę o wartości 300 tys zł i oszczędności w banku 200 tys zl Albo może jest jakaś amerykanka, która by się kwalifikowała aby mnie sponsorować i się związać i wziąść ślub. Chciałabym jeździć w USA truckiem, dlatego mi potrzebny pobyt. Mam 38 lat jestem kawalerem bez dzieci.
margherita_s Napisano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 9 minutes ago, Marcindz said: Albo może jest jakaś amerykanka, która by się kwalifikowała aby mnie sponsorować i się związać i wziąść ślub. Chciałabym jeździć w USA truckiem, dlatego mi potrzebny pobyt. Mam 38 lat jestem kawalerem bez dzieci. Co na to Twoja kalifornijska dziewczyna?
Roelka v.2 Napisano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 Just now, margherita_s said: Co na to Twoja kalifornijska dziewczyna? Oj tam oj tam, kalifornijska dziewczyna nie ma kasy wiec chlopak bez skrupułów przerzuci sie na bardziej majetna kandydatkę. 18 minutes ago, Marcindz said: No to dziewczyna nie ma nikogo, kto by mnie mógł sponsorować, jest tam sama. Ja też nie znam nikogo. To w takim razie nici z tego. Dziewczyna nie ma zadnej rodziny? Co do uzycia twojego majatku w PL do sponsorowanie to nie wiem czy jest taka mozliwosc - ktos sie moze inny wypowie. Z tego co wiem, tak czy siak dziewczyna bylaby glownym sponsorem. 12 minutes ago, Marcindz said: Chciałabym jeździć w USA truckiem, dlatego mi potrzebny pobyt. Mam 38 lat jestem kawalerem bez dzieci. Dlaczego chcialbys jezdzic truckiem? To chyba jeden z najcięższych zawodow do tego srednio platny...
Marcindz Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 14 minut temu, margherita_s napisał: Co na to Twoja kalifornijska dziewczyna? A to taka nawet nie dziewczyna tylko koleżanka, chcieliśmy sobie tylko pomoc nawzajem. Nic między nami nie ma.
Marcindz Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2022 19 minut temu, Roelka v.2 napisał: Oj tam oj tam, kalifornijska dziewczyna nie ma kasy wiec chlopak bez skrupułów przerzuci sie na bardziej majetna kandydatkę. Dziewczyna nie ma zadnej rodziny? Co do uzycia twojego majatku w PL do sponsorowanie to nie wiem czy jest taka mozliwosc - ktos sie moze inny wypowie. Z tego co wiem, tak czy siak dziewczyna bylaby glownym sponsorem. Dlaczego chcialbys jezdzic truckiem? To chyba jeden z najcięższych zawodow do tego srednio platny... Jest bardzi dobrze płatny, jeśli jeździ się jako owner jako przedsiębiorca jednoosobowy. Po roku jazdy u kogos, chciałbym wziąść swoją ciężarówkę w leasing i awansować na owner operatora. Zgadza się, jest to bardzo ciężki zawód, ale wiem na co się pisze i chce to wziąść na swoje barki. Nie znaczy to także, że do końca życia byłbym kierowcą. Ciężka praca, trochę szczescia i głowa na karku i za pare lat można kierować swoją rozwijająca firma transportową. A ja chce się wyrwać z Polski bo w moim zawodzie jest kiepsko i wiem, że nigdy do niczego nie dojdę obecna ścieżka. A majątek to suma tego co odziedziczylem i zarobiłem. Jakbym goły z domu wyszedł to pewnie miałbym połowę tego. Teraz rozumiesz moje motywy? :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.