kubakj Napisano 29 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2005 Tylko majac juz prawko z innego stanu jest latwiej zrobic w rodzimym stanie z mniejszymi problemami i o to w tym wszystkich chodzi. A blachy i registration mozna zrobic na polskie prawko, albo i nawet bez prawa jazdy, bo do tego nie trzeba miec prawa jazdy, bo fakt posiadania samochodu nie jest rownowazny z posiadaniem prawka, a nie moga odmowic turystom kupywanie samochodow.
Bukaj Napisano 29 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2005 Ok Ok czyli z tego wszystkiego wynika że powyższe porady są dla ludzi ktorzy planuja zostac na czarno... a to nie Ja wiec dlatego nie kombinuje ) i tak sie czepiam szczegolow
kubakj Napisano 30 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2005 Ok Ok czyli z tego wszystkiego wynika że powyższe porady są dla ludzi ktorzy planuja zostac na czarno... a to nie Ja wiec dlatego nie kombinuje ) i tak sie czepiam szczegolow Nie tylko na czarno. Majac nawet legalny pobyt i pozwolenie na prace na pewien czas jest ciezko uzyskac prawko, bo np nie dostalo sie jeszcze przedluzenia, a prawko potrzebne nowe. Nieraz dlugo trwa zmienienie statusu i co wtedy? Jak egzystowac bez ID? Na czarno to ciezko teraz w USA.
uzytkownik Napisano 30 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2005 a ja mam takie pyt. odn naszego polskiego (juz unijnego ) prawa jazdy. slyszalam ze mozna go uzywac przez jakis czas w stanach a potem trzeba wyrabiac miedzynarodowe, nie wiem cos takiego. nie mam o tym pojecia. pomozcie
dagmarcia Napisano 30 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2005 Wszystko zalezy od stanu. Szczegolowe informacje znajdziesz tutaj: www.dmv.com
kubakj Napisano 30 Listopada 2005 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2005 a ja mam takie pyt. odn naszego polskiego (juz unijnego ) prawa jazdy. slyszalam ze mozna go uzywac przez jakis czas w stanach a potem trzeba wyrabiac miedzynarodowe, nie wiem cos takiego. nie mam o tym pojecia. pomozcie To nie ma nic wspolnego od "unijnego". Wszystkie prawa jazdy polskie sa wazne w USA pod warunkiem posiadania waznej wizy turystycznej. Natomiast musisz dostosowac sie rowniez do prawa stanowego, a w niektorych stanach wymagaja dodatkowo miedzynarodowego prawka. A w innych moga wymagac amerykanskiego prawka jesli zostaniesz rezydentem stanu (mieszkac wiecej niz 90 dni)
Bukaj Napisano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2005 KubaKj co racja to racja Słuszna uwaga jendakze i tak mi sie wydaje ze wiekszosc tych "czarnych" ludzi korzysta z tych sposobów Ale to moje zdanie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.