MUTABA Napisano 15 Maja 2022 Zgłoś Napisano 15 Maja 2022 Witam, Obecnie przebywam na odpowiedniku wizy G - zakupilem ubezpieczenie z geoblue travel insurance, mam problem ze zrozumieniem ponizszych "parametrow": Outside U.S. Deductible: $10,000 Inside U.S. In Network: $10,000 Inside U.S. Out of Network: $10,000 Coinsurance Maximum: $10,000 Z tego co zrozumialem: jezeli rachunek za leczenie bedzie wynosil np. 200 000 - zaplace max : 10 000 (coinsurance) i 10 000 (deductible) - czyli 20k max? - Czy jest to dobre ubezpieczenie? Premium wynosi okolo 370 USD - jest cos lepszego dla kogos na takiej wizie (wiza specjalistyczna, nie mam social security number, jest to wiza nie - imigracyjna, pracuje jako inzynier konsultant dla jednej z organizacjii rzadowych).
kzielu Napisano 15 Maja 2022 Zgłoś Napisano 15 Maja 2022 1 hour ago, MUTABA said: Witam, Obecnie przebywam na odpowiedniku wizy G - zakupilem ubezpieczenie z geoblue travel insurance, mam problem ze zrozumieniem ponizszych "parametrow": Outside U.S. Deductible: $10,000 Inside U.S. In Network: $10,000 Inside U.S. Out of Network: $10,000 Coinsurance Maximum: $10,000 Z tego co zrozumialem: jezeli rachunek za leczenie bedzie wynosil np. 200 000 - zaplace max : 10 000 (coinsurance) i 10 000 (deductible) - czyli 20k max? - Czy jest to dobre ubezpieczenie? Premium wynosi okolo 370 USD - jest cos lepszego dla kogos na takiej wizie (wiza specjalistyczna, nie mam social security number, jest to wiza nie - imigracyjna, pracuje jako inzynier konsultant dla jednej z organizacjii rzadowych). Za malo informacji - jezeli to sa deductibles - to jest beznadziejne (co sam juz powinienes wiedziec jezeli to $10k nie pokrywa ono zupelnie nic a jezeli placisz $370 miesiecznie to wydajesz rocznie $14,400 zeby te ubezpieczenie cokolwiek pokrylo. Czy znajdziesz cos lepszego komercyjnie - watpie ale szczerze mowiac to nigdy nie szukalem.
MUTABA Napisano 15 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2022 Tam jest troche tabelek, nie wiem moze to wyjasni troche? Cigna proponowala podobna cene...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.