Jump to content

Ubezpieczenie zdrowotne - dla kogos bez Social Security Number

Recommended Posts

Witam, Obecnie przebywam na odpowiedniku wizy G - zakupilem ubezpieczenie z geoblue travel insurance, mam problem ze zrozumieniem ponizszych "parametrow":

Outside U.S. Deductible: $10,000
Inside U.S. In Network: $10,000
Inside U.S. Out of Network: $10,000
Coinsurance Maximum: $10,000

Z tego co zrozumialem: jezeli rachunek za leczenie bedzie wynosil np. 200 000 - zaplace max : 10 000 (coinsurance) i 10 000 (deductible) - czyli 20k max? - Czy jest to dobre ubezpieczenie? Premium wynosi okolo 370 USD - jest cos lepszego dla kogos na takiej wizie (wiza specjalistyczna, nie mam social security number, jest to wiza nie - imigracyjna, pracuje jako inzynier konsultant dla jednej z organizacjii rzadowych). 

1 hour ago, MUTABA said:

Witam, Obecnie przebywam na odpowiedniku wizy G - zakupilem ubezpieczenie z geoblue travel insurance, mam problem ze zrozumieniem ponizszych "parametrow":

Outside U.S. Deductible: $10,000
Inside U.S. In Network: $10,000
Inside U.S. Out of Network: $10,000
Coinsurance Maximum: $10,000

Z tego co zrozumialem: jezeli rachunek za leczenie bedzie wynosil np. 200 000 - zaplace max : 10 000 (coinsurance) i 10 000 (deductible) - czyli 20k max? - Czy jest to dobre ubezpieczenie? Premium wynosi okolo 370 USD - jest cos lepszego dla kogos na takiej wizie (wiza specjalistyczna, nie mam social security number, jest to wiza nie - imigracyjna, pracuje jako inzynier konsultant dla jednej z organizacjii rzadowych). 

Za malo informacji - jezeli to sa deductibles - to jest beznadziejne (co sam juz powinienes wiedziec jezeli to $10k nie pokrywa ono zupelnie nic a jezeli placisz $370 miesiecznie to wydajesz rocznie $14,400 zeby te ubezpieczenie cokolwiek pokrylo. Czy znajdziesz cos lepszego komercyjnie - watpie ale szczerze mowiac to nigdy nie szukalem.