megs Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 Witam, Moje córki 13 i 16 lat lecą same. Przetrzepałam wszystko co możliwe by sprawdzić jakie dokumenty są niezbędne nie zostały zatrzymane na granicy w USA. Z tego co udało mi się wywnioskować to same mogą podróżować z upoważnieniem podpisanym przez obojga rodziców notarialnie i musi być przetłumaczone przysięgle. Czy ktoś wysyłał dzieci same i ma doświadczenie? Czy bardzo maglują dzieci przy odprawie? co upoważnienie powinno zawierać? będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iskierka Posted May 21, 2022 Report Share Posted May 21, 2022 Megs, myślę, że najlepiej będzie jak się skontaktujesz z liniami lotniczymi, ewentualnie napiszesz do amerykańskiego border control. Ale wydaje mi się, że i tak najmocniej maglować będą jednak linie lotnicze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts