Jump to content

ukradziony paszport

kamila

Recommended Posts

w te wakacje ukradziono mi paszport w stanach. Wrocilam na jednorazowy w terminie. Nie zglosilam tego na policje co bylo moim bledem ale nikt mi nie powiedzial ze trzeba ,myslalam ze wystarczy tylko do konsulatu zglosic,teraz musze placic 300zl za nowy w polsce:(

bede sie starac jeszcze raz o wize , czy moga mi robic problem z wydaniem kolejnej???i czy na wjezdzie przygotowac sie na dodatkowe pytania???

no wlasnie nie!!! a ja w sumie przeczytalam informacje na ostatniej stronie paszportu ze w razie utraty za granica nalezy sie zglosic do konsulatu lub najblizszej ambasady.Wiec myslalam ze policji nie trzeba zawiadamiac. No juz trudno przeciez teraz nie mam szans i po co tego zglaszac.Tylko chcialam sie dowiedziec czy hmmmmmmm z kolejna wiza nie bede miala problemow , bo przeciez paszport nowy mi wydadza co prawda za 300zl ale dadz:)

nic nie oddawalam! w nowym paszporcie nie mialam I-94!!!kazali mi tylko zrobic zdjecie i mam taka karteczke powiedzieli ze mam ja miec jakbym chciala jeszcze raz jechac! w kazdym razie dzieki ale jakby ktos mial podobna sytuacje to niech napisze plissssss!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...