kamila Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 w te wakacje ukradziono mi paszport w stanach. Wrocilam na jednorazowy w terminie. Nie zglosilam tego na policje co bylo moim bledem ale nikt mi nie powiedzial ze trzeba ,myslalam ze wystarczy tylko do konsulatu zglosic,teraz musze placic 300zl za nowy w polsce:( bede sie starac jeszcze raz o wize , czy moga mi robic problem z wydaniem kolejnej???i czy na wjezdzie przygotowac sie na dodatkowe pytania??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 a w Konsulacie nie powiedzieli Ci abys to zglosila na Policje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamila Posted December 4, 2005 Author Report Share Posted December 4, 2005 no wlasnie nie!!! a ja w sumie przeczytalam informacje na ostatniej stronie paszportu ze w razie utraty za granica nalezy sie zglosic do konsulatu lub najblizszej ambasady.Wiec myslalam ze policji nie trzeba zawiadamiac. No juz trudno przeciez teraz nie mam szans i po co tego zglaszac.Tylko chcialam sie dowiedziec czy hmmmmmmm z kolejna wiza nie bede miala problemow , bo przeciez paszport nowy mi wydadza co prawda za 300zl ale dadz:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 4, 2005 Report Share Posted December 4, 2005 a zglosilas to do Ambasady ze Ci ukradli paszport z wiza?pewnie Konsul sie zapyta co sie stalo z paszportem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerwazy Posted December 8, 2005 Report Share Posted December 8, 2005 Jeżeli wróciłaś "w terminie" i oddałaś I-94 przy odlocie z USA,to nikt w Ambasadzie USA w Warszawie nawet nie zapyta dlaczego masz nowy Paszport :!: Po prostu starasz się o nową wizę i tyle :!: :!: :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 a jesli miala wazna promese?to bedzie figurowac w komputerze ze ma wazna promese.. a oddala I-94 na lotnisku bo ten druk jest wpinany do paszportu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamila Posted December 9, 2005 Author Report Share Posted December 9, 2005 nic nie oddawalam! w nowym paszporcie nie mialam I-94!!!kazali mi tylko zrobic zdjecie i mam taka karteczke powiedzieli ze mam ja miec jakbym chciala jeszcze raz jechac! w kazdym razie dzieki ale jakby ktos mial podobna sytuacje to niech napisze plissssss!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.