PieknaRoma Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Mam wizę turystyczna i właściciel domu w którym mieszkam chce zasponsorowac moj pobyt na 12 miesięcy jaki to jest typ wizy i czy jest szansa w ciągu miesiąca to zdobyć ?
Roelka v.2 Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Lol. Nie ma takiej wizy. Musisz opuscic USA zanim twoj dozwolony pobyt sie skonczy albo grozi ci ban na kolejne wjazdy do USA.
mcpear Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 Odpowiadając literalnie na pytanie w tytule wątku: Małżeńska - nie wiem jednak czy to miała na myśli właściciel domu. Jednak jeśli to miał na myśli byłyby to najbardziej skryte oświadczyny o jakich słyszałem
Roelka v.2 Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 50 minutes ago, mcpear said: Odpowiadając literalnie na pytanie w tytule wątku: Małżeńska - nie wiem jednak czy to miała na myśli właściciel domu. Jednak jeśli to miał na myśli byłyby to najbardziej skryte oświadczyny o jakich słyszałem OP jeszcze by sobie zyczyla nowa wizy (czy raczej zmiane statusu) otrzymac w ciagu jednego miesiaca.
mcpear Posted December 9, 2022 Report Posted December 9, 2022 5 minutes ago, Roelka v.2 said: OP jeszcze by sobie zyczyla nowa wizy (czy raczej zmiane statusu) otrzymac w ciagu jednego miesiaca. Wystarcza złożyć papiery o zmianę statusu - oczekując na zmianę statusu jesteś legalnie. Aczkolwiek jak decyzja jest negatywna to naliczą ci przesiedziany status do tyłu. Np. Jesteś na wizie B1 ważnej do 15 grudnia, 1 grudnia składasz papiery o zmianę statusu i czekając jesteś cały czas "legalnie". decyzja przychodzi ... 20 czerwca. Jak jest pozytywna to nic się nie stało. Jak jest negatywna to masz status przesiedziany już ponad 180 dni i już 3 letniego bana
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.