Meggi89 Napisano 14 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2023 Witam. Czy znacie może przypadki, że ktoś miał zaakceptowany wniosek ESTA, mimo że wcześniej były odmowy wizy w Ambasadzie oraz ESTA? pozdrawiam Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2023 Kazdy przypadek jest indywidualny. Czasami sie udaje, czasamo nie. Wiele nie tracisz probujac ale szanse masz raczej malutkie. Zalezy tez dlaczego mialas odmowy... Cytuj
Meggi89 Napisano 14 Lutego 2023 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2023 5 minut temu, Roelka v.2 napisał: Kazdy przypadek jest indywidualny. Czasami sie udaje, czasamo nie. Wiele nie tracisz probujac ale szanse masz raczej malutkie. Zalezy tez dlaczego mialas odmowy... odmowę miałam z powodu....paragraf 214(b). Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2023 Patrzac na twoj inny post na tym forum, jest oczywiste ze masz imigrant intent stad ta odmowa. Wedlug mnie szans na wize nie-imigracyjna nie masz raczej. 1 Cytuj
Meggi89 Napisano 14 Lutego 2023 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2023 4 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Patrzac na twoj inny post na tym forum, jest oczywiste ze masz imigrant intent stad ta odmowa. Wedlug mnie szans na wize nie-imigracyjna nie masz raczej. Sytuacja z innego postu nie dotyczy mnie Cytuj
Roelka v.2 Napisano 14 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2023 Tak czy siak, jesli mialas odmowe wizy B2 i ESTA (jak dawno?) to ponowne wypelnienie ESTA prawdopodobnie tez skonczy sie odmowa. Cytuj
mcpear Napisano 14 Lutego 2023 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2023 1 hour ago, Meggi89 said: Sytuacja z innego postu nie dotyczy mnie Co się wyraźnie zmieniło w Twojej sytuacji życiowej od czasu ostatniej odmowy wizy? Na takie pytanie musisz sobie odpowiedzieć. Co w Twojej sytuacji wiąże Ciebie z Polską znacząco bardziej niż to było, gdy ubiegałaś się o wizę poprzedni raz. Odmówiono Tobie ESTA? To znaczy czy odpowiedziałaś na któreś z pytań twierdząco? Odmówiono Tobie wizy wpierw a potem ESTA, czy odwrotnie? Czy byłaś w USA? Jak długo? W sumie nie znając Twojej historii nie możemy Tobie dokładnie przekazać swojej opinii. 6 hours ago, Meggi89 said: Witam. Czy znacie może przypadki, że ktoś miał zaakceptowany wniosek ESTA, mimo że wcześniej były odmowy wizy w Ambasadzie oraz ESTA? pozdrawiam Na tak bardzo ogólnie postawione pytanie odpowiem: tak słyszałem o takich przypadkach, że gościowi odmówiono wizy i po kilkunastu latach wystąpił o ESTA i ją dostał. Na ESTA Polacy mogą latać od 2019 roku - czyli generalnie dość niedawno. Nie znam przypadku osoby z Polski, która dostała odmowę na ESTA i ponownie wystąpiwszy o ESTA otrzymała nią. Wynika to z tego, że od odmowy mogły maksymalnie upłynąć 3 lata co wydaje się zbyt krótkim okresem, aby system przyznawania automatycznie ESTA "zmienił zdanie". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi