Jump to content

Recommended Posts

Posted
5 minut temu, Roelka v.2 napisał:

Kazdy przypadek jest indywidualny. Czasami sie udaje, czasamo nie. Wiele nie tracisz probujac ale szanse masz raczej malutkie. Zalezy tez dlaczego mialas odmowy... 

odmowę miałam z powodu....paragraf 214(b).

Posted
4 godziny temu, Roelka v.2 napisał:

Patrzac na twoj inny post na tym forum, jest oczywiste ze masz imigrant intent stad ta odmowa. Wedlug mnie szans na wize nie-imigracyjna nie masz raczej. 

Sytuacja z innego postu nie dotyczy mnie

Posted
1 hour ago, Meggi89 said:

Sytuacja z innego postu nie dotyczy mnie

Co się wyraźnie zmieniło w Twojej sytuacji życiowej od czasu ostatniej odmowy wizy? Na takie pytanie musisz sobie odpowiedzieć. Co w Twojej sytuacji wiąże Ciebie z Polską znacząco bardziej niż to było, gdy ubiegałaś się o wizę poprzedni raz. Odmówiono Tobie ESTA? To znaczy czy odpowiedziałaś na któreś z pytań twierdząco? Odmówiono Tobie wizy wpierw a potem ESTA, czy odwrotnie? Czy byłaś w USA? Jak długo? W sumie nie znając Twojej historii nie możemy Tobie dokładnie przekazać swojej opinii.

6 hours ago, Meggi89 said:

Witam. Czy znacie może przypadki, że ktoś miał zaakceptowany wniosek ESTA, mimo że wcześniej były odmowy wizy w Ambasadzie oraz ESTA? pozdrawiam

Na tak bardzo ogólnie postawione pytanie odpowiem: tak słyszałem o takich przypadkach, że gościowi odmówiono wizy i po kilkunastu latach wystąpił o ESTA i ją dostał.

Na ESTA Polacy mogą latać od 2019 roku - czyli generalnie dość niedawno. Nie znam przypadku osoby z Polski, która dostała odmowę na ESTA i ponownie wystąpiwszy o ESTA otrzymała nią. Wynika to z tego, że od odmowy mogły maksymalnie upłynąć 3 lata co wydaje się zbyt krótkim okresem, aby system przyznawania automatycznie ESTA "zmienił zdanie".