xtek Napisano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2005 Witam! Jestem w ostatniej, maturalnej klasie liceum. Na ferie zimowe w lutym(2tyg) chcialbym wyjechac do rodziny do NY. Jakie mam szanse na dostanie wizy? To tylko 2 tygodnie, a nie widzialem ich dlugo. Jak to tlumaczyc konsulowi, co wpisac we wniosku? Mam w stanach dosc duza rodzine - babcie, dziadka, kilku wujkow i ciotek (wszyscy maja obywatelstwo). W koncu nie pomysli ze chce tam zostac - mam mature w maju, dziewczyne w polsce, plany studiow, rodzicow Chcialbym tez wyjechac na wakacje, tak wiec przydalaby sie wiza z dluzszym terminem
Meg Napisano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2005 Witam! Masz szanse jak każdy- tym bardziej, że nie skończyłeś jeszcze szkoły czeka Cię matura(obowiązkowo weź legitymacje i zaświadczenie ze szkoły) powiesz jakie masz plany na przyszłość jeżeli chodzi o studia, najlepiej zaproszenie niech przyślą dziadki(w końcu wnuczek) jetes w stałym związku z dziewczyną- czeka Cię studniówka, w razie co wydruk z konta ojca bo jestes zapewne na ich utrzymaniu. Będzie dobrze-uśmiech i konkretne odpowiedzi, zdecydowanie! Pozdrawiam
xtek Napisano 8 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2005 A mozna zrobic tak ze kupie bilet i powiem konsulowi "patrz pan juz jestem przygotowany"? W razie czego ODPUKAC W NIEMALOWANE mozna zwrocic?
sly6 Napisano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2005 Konsula tym nie przekonasz ze masz bilet a bilet to faktycznie mozesz zwrocic ale zalezy jakie beda na nim restrykcje
xtek Napisano 4 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2006 Hmm jednak nie startowalem po wize na ferie, tylko na wakacje. Dzisiaj bylem w Krakowie przy stanowisku numer 2 i jakos sie udalo. Gadalem po angielsku. Najbardziej sie przestraszylem jak gostek do mnie: 'to ile zostalo do matury?', a ja 'miesiac' Ale za chwile 'gratulacje, otrzymuje pan vise'
kokosik Napisano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2006 ja w tym samym okienku w Krakowie rowniez dostalam wize na poczatku marca pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.