xtek Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Witam! Jestem w ostatniej, maturalnej klasie liceum. Na ferie zimowe w lutym(2tyg) chcialbym wyjechac do rodziny do NY. Jakie mam szanse na dostanie wizy? To tylko 2 tygodnie, a nie widzialem ich dlugo. Jak to tlumaczyc konsulowi, co wpisac we wniosku? Mam w stanach dosc duza rodzine - babcie, dziadka, kilku wujkow i ciotek (wszyscy maja obywatelstwo). W koncu nie pomysli ze chce tam zostac - mam mature w maju, dziewczyne w polsce, plany studiow, rodzicow Chcialbym tez wyjechac na wakacje, tak wiec przydalaby sie wiza z dluzszym terminem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meg Posted December 7, 2005 Report Share Posted December 7, 2005 Witam! Masz szanse jak każdy- tym bardziej, że nie skończyłeś jeszcze szkoły czeka Cię matura(obowiązkowo weź legitymacje i zaświadczenie ze szkoły) powiesz jakie masz plany na przyszłość jeżeli chodzi o studia, najlepiej zaproszenie niech przyślą dziadki(w końcu wnuczek) jetes w stałym związku z dziewczyną- czeka Cię studniówka, w razie co wydruk z konta ojca bo jestes zapewne na ich utrzymaniu. Będzie dobrze-uśmiech i konkretne odpowiedzi, zdecydowanie! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtek Posted December 8, 2005 Author Report Share Posted December 8, 2005 A mozna zrobic tak ze kupie bilet i powiem konsulowi "patrz pan juz jestem przygotowany"? W razie czego ODPUKAC W NIEMALOWANE mozna zwrocic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 Konsula tym nie przekonasz ze masz bilet a bilet to faktycznie mozesz zwrocic ale zalezy jakie beda na nim restrykcje Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtek Posted April 4, 2006 Author Report Share Posted April 4, 2006 Hmm jednak nie startowalem po wize na ferie, tylko na wakacje. Dzisiaj bylem w Krakowie przy stanowisku numer 2 i jakos sie udalo. Gadalem po angielsku. Najbardziej sie przestraszylem jak gostek do mnie: 'to ile zostalo do matury?', a ja 'miesiac' Ale za chwile 'gratulacje, otrzymuje pan vise' Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokosik Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 ja w tym samym okienku w Krakowie rowniez dostalam wize na poczatku marca pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.