Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. 

Dostałam wizę turystyczna. Rozmowa w konsulacie w Krakowie przebiegła bez problemu. Pomimo mojego wcześniejszego pobytu w Stanach (byłam na wizie F1 i wróciłam rok temu pod koniec mojego grace period). W tym roku pod koniec maja planuje odwiedzić moich znajomych i zrobić mały road trip po kilku stanach. We wniosku ds160 jako długość pobytu podałam 2 miesiące jednakże teraz chciałabym wydłużyć pobyt do 3. Kupiłam bilety (23 maja - 29 sierpnia). Pracuje jako freelance fotograf i mam flexible schedule a także mam oszczędności na pokrycie wydatków podczas mojego pobytu. Moje pytanie jest czy będę miała jakieś problemy prze rozmowie z celnikiem skoro w ds160 podałam dwa miesiące a pobyt będzie o miesiąc dłuższy? Z góry dziękuję za odpowiedz 

Posted

Tak, na granicy moga cie o to zapytac. Moze nie zapytaja. Czy bedziesz miala problemy? Nikt tego nie wie.

Ale byly przypadki ze osoby ktore zmienialy sobie tak czesto plany byly w koncu zawracane na granicy...

• Thanks 1
Posted (edited)
25 minutes ago, Roelka v.2 said:

Tak, na granicy moga cie o to zapytac. Moze nie zapytaja. Czy bedziesz miala problemy? Nikt tego nie wie.

Ale byly przypadki ze osoby ktore zmienialy sobie tak czesto plany byly w koncu zawracane na granicy...

Rozumiem. Dziękuję bardzo za odpowiedz. W sumie wszystkie informacje z wniosku ds160 zostają takie same w sensie miejsce pobytu itp, tylko długość zmieni się o miesiąc . Mam nadzieje, ze obejdzie się bez problemu. 

Edited by Aga_2402
Posted
4 godziny temu, Roelka v.2 napisał:

Albo amerykanski wopista chcac byc dowcipny wpisze pod pieczatka dopuszczalny pobyt dwa tygodnie.  :)

• Thanks 1
  • Haha 1