Pabl0kks Posted June 18, 2023 Report Posted June 18, 2023 Cześć. Czy ktoś załatwiał kiedyś zaświadczenie o niekaralności z USA przebywając w Polsce? Mieszkałem w Chicago pół roku, teraz jestem w Polsce i potrzebuje takie zaświadczenie do nowej pracy. Czy ktoś może ma wiedze jak to załatwić? Z moich informacji wynika że trzeba wysłać do FBI odciski palców ale niestety nie wiem kto może mi te odciski zdjąć i nanieść na ten dokument. Pytałem na policji i niestety oni takich rzeczy nie wykonują. Quote
MiL999 Posted June 19, 2023 Report Posted June 19, 2023 Mieszkałeś w Chicago tylko 6 miesięcy i ktoś chce zaświadczenie o niekaralności za ten okres? Na jakiej wizie to było? Quote
Pabl0kks Posted June 19, 2023 Author Report Posted June 19, 2023 Tak. 6 miesięcy. Na wizie H-2B Quote
Roelka v.2 Posted June 19, 2023 Report Posted June 19, 2023 Eh... ja robilam biometrics w Niemczech i ten dokument potem wysylalam z petycja o 10letnia zielona karte. Tyle tylko ze robilam to na terenie bazy wojskowej. Pisales do Ambasady US w Polsce? Moze maja mozliwosc zrobienia biometrics na miejscu. Quote
marimari Posted December 4, 2024 Report Posted December 4, 2024 W dniu 20.06.2023 o 09:35, Pabl0kks napisał: W dniu 19.06.2023 o 00:05, Pabl0kks napisał: Cześć. Czy ktoś załatwiał kiedyś zaświadczenie o niekaralności z USA przebywając w Polsce? Mieszkałem w Chicago pół roku, teraz jestem w Polsce i potrzebuje takie zaświadczenie do nowej pracy. Czy ktoś może ma wiedze jak to załatwić? Z moich informacji wynika że trzeba wysłać do FBI odciski palców ale niestety nie wiem kto może mi te odciski zdjąć i nanieść na ten dokument. Pytałem na policji i niestety oni takich rzeczy nie wykonują. Czy udało się rozwiązać ten problem? Ja właśnie teraz mam taki sam Quote
cavscout Posted December 6, 2024 Report Posted December 6, 2024 On 12/4/2024 at 4:48 PM, marimari said: Czy udało się rozwiązać ten problem? Ja właśnie teraz mam taki sam Wyglada na tom ze oni mogą zdjąć odciski w Polsce. https://kryminalistyka.pl/ekspertyzy-prywatne-pozasadowe/?lang=en A tutaj cos na temat zdobycia criminal history od FBI https://www.fbi.gov/how-we-can-help-you/more-fbi-services-and-information/identity-history-summary-checks#Mail Quote
Recommended Posts