Pabl0kks Napisano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2023 Cześć. Czy ktoś załatwiał kiedyś zaświadczenie o niekaralności z USA przebywając w Polsce? Mieszkałem w Chicago pół roku, teraz jestem w Polsce i potrzebuje takie zaświadczenie do nowej pracy. Czy ktoś może ma wiedze jak to załatwić? Z moich informacji wynika że trzeba wysłać do FBI odciski palców ale niestety nie wiem kto może mi te odciski zdjąć i nanieść na ten dokument. Pytałem na policji i niestety oni takich rzeczy nie wykonują. Cytuj
MiL999 Napisano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2023 Mieszkałeś w Chicago tylko 6 miesięcy i ktoś chce zaświadczenie o niekaralności za ten okres? Na jakiej wizie to było? Cytuj
Pabl0kks Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2023 Tak. 6 miesięcy. Na wizie H-2B Cytuj
Roelka v.2 Napisano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2023 Eh... ja robilam biometrics w Niemczech i ten dokument potem wysylalam z petycja o 10letnia zielona karte. Tyle tylko ze robilam to na terenie bazy wojskowej. Pisales do Ambasady US w Polsce? Moze maja mozliwosc zrobienia biometrics na miejscu. Cytuj
Pabl0kks Napisano 20 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2023 Niestety ambasada nie pomoże. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi