pawel84 Posted June 29, 2023 Report Posted June 29, 2023 Witam mam pytanie a mianowicie ja posiadam green card moja żona przesiedziala ESTA czy jest możliwość aby w jakiś sposób zalegalizować pobyt czy tylko jak będę miał obywatelstwo to jest jedyny sposób na zalegalizowanie jej pobytu. Quote
Roelka v.2 Posted June 29, 2023 Report Posted June 29, 2023 Z tego co wiem nielegalny pobyt jest wybaczany tylko malzonkom obywateli US. Ty moglbys sponsorowac zone TYLKO gdyby 1. Byla poza US. 2. Utrzymywalaby legalny status w US. 1 Quote
Sam Rothstein Posted January 16, 2024 Report Posted January 16, 2024 podbijam czy zmieniło się coś w tym zakresie? czy nadal osoba posiadająca zieloną kartę może sponsorować małżonka który już przebywa w US nielegalnie? Quote
kzielu Posted January 17, 2024 Report Posted January 17, 2024 52 minutes ago, Sam Rothstein said: podbijam czy zmieniło się coś w tym zakresie? czy nadal osoba posiadająca zieloną kartę może sponsorować małżonka który już przebywa w US nielegalnie? Nadal nie moze. 1 Quote
Roelka v.2 Posted January 17, 2024 Report Posted January 17, 2024 5 hours ago, Sam Rothstein said: podbijam czy zmieniło się coś w tym zakresie? czy nadal osoba posiadająca zieloną kartę może sponsorować małżonka który już przebywa w US nielegalnie? Obywatel US moze sponsorowac malzonka ktory przesiedzial wize I jest w US nielegalnie. Osoba posiadajaca tylko zielona karte NIE moze. Quote
Recommended Posts