SmileForyouu Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2023 Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć ile mnie więcej może kosztować firmę / przyszłego pracodawcę sponsorowanie pracownicze. Czy jedyne koszty jakie ponosi to wysokości wniosków + przyszłe wynagrodzenia? Z góry dziękuje za pomoc i odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Xarthisius Napisano 25 Lipca 2023 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2023 (edytowane) Dla H1b - $10 za resjestracje w loterii, za sama I-129: base filing fee $460 Fraud Prevention $500 w zaleznosci od wielkosci firmy i ile w niej juz imigrantow pracuje ACWIA $750 albo $1500 Public Law 114-113 $4000 opcjonalnie premium processing $2500 To w zasadzie tyle jakbym ja wypelnial Normalnie firmom dochodzi jeszcze prawnik (~$1000-4000?). Jeszcze jakies peanuts typu: ogloszenia o prace w gazecie. Edytowane 25 Lipca 2023 przez Xarthisius Cytuj
SmileForyouu Napisano 25 Lipca 2023 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2023 Ogromnie dziękuje za szybą odpowiedź faktycznie trochę sumka się robi. Cytuj
SmileForyouu Napisano 26 Lipca 2023 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2023 Ogromnie dziękuje za szybą odpowiedź Mam jeszcze pytanie odnośnie opłaty za Public Law 114-113. Na stronie rządowej jest napisane, że tą opłatę uiszcza się dopiero w momencie kiedy: You employ 50 or more employees in the United States, More than half of your employees in the United States are in H-1B, L-1A, or L-1B nonimmigrant status. Rozumiem, że kiedy pracodawca nie spełnia takich warunków nie będzie zobowiązany do takich kosztów. Czy coś źle wnioskuję? Cytuj
Xarthisius Napisano 26 Lipca 2023 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2023 5 hours ago, SmileForyouu said: Ogromnie dziękuje za szybą odpowiedź Mam jeszcze pytanie odnośnie opłaty za Public Law 114-113. Na stronie rządowej jest napisane, że tą opłatę uiszcza się dopiero w momencie kiedy: You employ 50 or more employees in the United States, More than half of your employees in the United States are in H-1B, L-1A, or L-1B nonimmigrant status. Rozumiem, że kiedy pracodawca nie spełnia takich warunków nie będzie zobowiązany do takich kosztów. Czy coś źle wnioskuję? Dobrze wnioskujesz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi