Jump to content

Sponsorowanie pracownicze

Recommended Posts

Dzień dobry, 

chciałabym się dowiedzieć ile mnie więcej może kosztować firmę / przyszłego pracodawcę sponsorowanie pracownicze. Czy jedyne koszty jakie ponosi to wysokości wniosków + przyszłe wynagrodzenia? :huh:

Z góry dziękuje za pomoc i odpowiedź. 

Pozdrawiam serdecznie

Dla H1b - $10 za resjestracje w loterii, za sama I-129:

• base filing fee $460
  • Fraud Prevention $500
  • w zaleznosci od wielkosci firmy i ile w niej juz imigrantow pracuje ACWIA $750 albo $1500
  • Public Law 114-113 $4000
  • opcjonalnie premium processing $2500

To w zasadzie tyle jakbym ja wypelnial :) Normalnie firmom dochodzi jeszcze prawnik (~$1000-4000?). Jeszcze jakies peanuts typu: ogloszenia o prace w gazecie.

Edited by Xarthisius

Ogromnie dziękuje za szybą odpowiedź :rolleyes: Mam jeszcze pytanie odnośnie opłaty za Public Law 114-113. Na stronie rządowej jest napisane, że tą opłatę uiszcza się dopiero w momencie kiedy: You employ 50 or more employees in the United States, More than half of your employees in the United States are in H-1B, L-1A, or L-1B nonimmigrant status. Rozumiem, że kiedy pracodawca nie spełnia takich warunków nie będzie zobowiązany do takich kosztów. Czy coś źle wnioskuję? <_<

5 hours ago, SmileForyouu said:

Ogromnie dziękuje za szybą odpowiedź :rolleyes: Mam jeszcze pytanie odnośnie opłaty za Public Law 114-113. Na stronie rządowej jest napisane, że tą opłatę uiszcza się dopiero w momencie kiedy: You employ 50 or more employees in the United States, More than half of your employees in the United States are in H-1B, L-1A, or L-1B nonimmigrant status. Rozumiem, że kiedy pracodawca nie spełnia takich warunków nie będzie zobowiązany do takich kosztów. Czy coś źle wnioskuję? <_<

Dobrze wnioskujesz.