Jump to content

Wiza EB3

geekk

Recommended Posts

Witam wszystkich. 

Mam 25 lat, ukończyłem studia inżynierskie. Przez rok pracowałem jako programista. Później zdecydowałem się zwolnić ponieważ rozwijałem swój projekt. Finalnie projekt nie wypalił ale zobaczył go ktoś z USA kto chce mnie zatrudnić na stanowisko IT i sponsorować wizę EB3. Wiem, że to wymaga prawnika ale póki co zbieram informację na własną rękę.

Mam pytanie odnośnie doświadczenia. Czy rok doświadczenia u pracodowacy może być przeszkodą w uzyskaniu wizy EB3?

W jakiej podkategorii? "Stanowisko IT" to termin, ktory obejmuje posady od ludzi bez zadnego wyksztalcenia instalujacych windowsy na laptopach w korposach, po specjalistow programujacych bankowe mainframe'y w COBOLu...

Dlaczego o to pytam i przy okazji jakie sa wymagania mozesz zobaczyc tu: https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-third-preference-eb-3

Edited by Xarthisius
  • Like 1

• 1 month later...
W dniu 10.09.2023 o 18:21, Xarthisius napisał:

W jakiej podkategorii? "Stanowisko IT" to termin, ktory obejmuje posady od ludzi bez zadnego wyksztalcenia instalujacych windowsy na laptopach w korposach, po specjalistow programujacych bankowe mainframe'y w COBOLu...

Dlaczego o to pytam i przy okazji jakie sa wymagania mozesz zobaczyc tu: https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-third-preference-eb-3

Cześć, dzięki za pomoc. Wybacz, że tak późno Ci odpowiadam ale dostałem teraz dobrą oferte pracy w Polsce póki co trochę to odłożyłem na drugi plan. Stanowisko na jakie mnie chcę mnie zatrudnić to programista(aplikacje webowe i mobilne a dokładanie utrzymanie tego co jest + tworzenie nowej aplikacji) i dodatkowo ogarnianie innych rzeczy.