Marcinnn Posted September 14, 2023 Report Share Posted September 14, 2023 Witam, Mam pytanie odnośnie wizy O. Aktualnie przebywam w Stanach na wizie pracowniczej H1-B, wiza kończy się z początkiem listopada tego roku i nie mogę jej już przedłużyć. Jestem w trakcie procesu ubiegania się o green card. Niestety proces ten się przedłuża, nie otrzymałem jeszcze PERM i prawdopodobnie otrzymam go w styczniu przyszłego roku. Czyli 3-4 miesiące po wygaśnięciu mojej aktualnej wizy. Nie chce na ten czas wyjeżdżać ze stanów, przebywamy tutaj cała rodzina, córka uczęszcza tu do szkoły. Moj pracodawca wystapil o wize O dla mnie w trybie przyspieszonym. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Nie wiem czy moj dorobek zawodowy jest wystarczający by zakwalifikować się na ta wize. Mam pytanie, czy urząd imigracyjny weźmie pod uwagę fakt ze jestem w trakcie ubiegania się o green card i wiza O ma mi tylko pomoc w tym żeby nie wyjeżdżać z kraju na te kilka miesięcy. Czy ma ktoś jakieś porady co warto załączyć do wniosku aby uzyskać wize O. Pracuje jako grafik 3d i projektant w pracowni archtektonicznej. Czy mam jakieś inne opcje abym pozostał tu legalnie z rodzina aż do otrzymania PERM? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts