GASIOR997 Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 Czy sprawdzacie zdjęcia przed dodaniem do wniosku? I czy co roku robicie nowe czy można dodać stare? Czy oni to sprawdzają ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 Generalnie wymagania sa takie, ze zdjecie nie moze byc starsze niz 6 miesiecy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz90 Posted October 25, 2023 Report Share Posted October 25, 2023 Dokładnie zdjęcie nie starsze niż 6 miesięcy. A co do samego zdjęcia jeśli chodzi o techniczne aspekty , białe/jasne tło , proporcje głowy do reszty zdjęcia itd. Jest wszystko w instrukcji opisane. Ja chodzę do fotografa , podobno się znał. Ale teraz zatrudnia do tych rzeczy młodych studentów i już tej pewności nie mam. Zresztą zawsze mam obiekcje czy ze zdjęciem jest wszystko ok. Ale na pocieszenie w Internecie ( i na tym forum) krążą opowieści ,że ludzie zostali wylosowani ze starym zdjęciem albo zrobionym byle jak nowym co oprócz rozmiaru nie spełniało żadnych innych wymogów. Więc może nie przywiązują może aż tak wagi do zdjęć. Ale nowe zdjęcie , próbujące spełniać ich wymogi jednak radzę dać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczevski Posted October 26, 2023 Report Share Posted October 26, 2023 Ja robię sam zdjęcia, sprawdzam w phototoolu i przycinam, jak jest ok to uploaduje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts