GASIOR997 Napisano 25 Października 2023 Zgłoś Napisano 25 Października 2023 Czy sprawdzacie zdjęcia przed dodaniem do wniosku? I czy co roku robicie nowe czy można dodać stare? Czy oni to sprawdzają ? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 25 Października 2023 Zgłoś Napisano 25 Października 2023 Generalnie wymagania sa takie, ze zdjecie nie moze byc starsze niz 6 miesiecy. Cytuj
Łukasz90 Napisano 25 Października 2023 Zgłoś Napisano 25 Października 2023 Dokładnie zdjęcie nie starsze niż 6 miesięcy. A co do samego zdjęcia jeśli chodzi o techniczne aspekty , białe/jasne tło , proporcje głowy do reszty zdjęcia itd. Jest wszystko w instrukcji opisane. Ja chodzę do fotografa , podobno się znał. Ale teraz zatrudnia do tych rzeczy młodych studentów i już tej pewności nie mam. Zresztą zawsze mam obiekcje czy ze zdjęciem jest wszystko ok. Ale na pocieszenie w Internecie ( i na tym forum) krążą opowieści ,że ludzie zostali wylosowani ze starym zdjęciem albo zrobionym byle jak nowym co oprócz rozmiaru nie spełniało żadnych innych wymogów. Więc może nie przywiązują może aż tak wagi do zdjęć. Ale nowe zdjęcie , próbujące spełniać ich wymogi jednak radzę dać. Cytuj
Arczevski Napisano 26 Października 2023 Zgłoś Napisano 26 Października 2023 Ja robię sam zdjęcia, sprawdzam w phototoolu i przycinam, jak jest ok to uploaduje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi