Dominik1990 Napisano 24 Stycznia Zgłoś Napisano 24 Stycznia Cześć, mam pytanie odnosnie priority date. Mianowicie jak ona jest liczona od dnia złozenia wniosku do DOL czy od złozenia wniosku I-140?? My DOL certyfikat był wysłany w maju 2022, USCIS w listopadzie 2023 Kategoria EB3 Cytuj
Xarthisius Napisano 24 Stycznia Zgłoś Napisano 24 Stycznia (edytowane) 1 hour ago, Dominik1990 said: Cześć, mam pytanie odnosnie priority date. Mianowicie jak ona jest liczona od dnia złozenia wniosku do DOL czy od złozenia wniosku I-140?? My DOL certyfikat był wysłany w maju 2022, USCIS w listopadzie 2023 Kategoria EB3 I-140. Priority date jest podana na I-797, ktory USCIS wyslal po otrzymaniu Twojej petycji. Edytowane 24 Stycznia przez Xarthisius Cytuj
Dominik1990 Napisano 24 Stycznia Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia ok bo ktos mi napisal, ze liczy sie zlozenia wniosku do DOL Cytuj
Xarthisius Napisano 24 Stycznia Zgłoś Napisano 24 Stycznia (edytowane) 26 minutes ago, Dominik1990 said: ok bo ktos mi napisal, ze liczy sie zlozenia wniosku do DOL Chyba jednak nie mam racji i EB-3 z PERM moze miec inne zasady. Jest sporo zrodel ktore twierdzi, ze liczy sie od daty zlozenia PERM. Nie moge jednak znalezc zadnego rzadowego zrodla na ten temat. Co masz na I-797? Establishing the Priority Date The priority date in an employment-based (EB) green card case requiring a PERM labor certification is the officially acknowledged date that the case is filed with the U.S. Department of Labor (DOL). If the EB case is filed in a category that does not require a labor certification, then the priority date assigned is the date that the immigrant petition (most commonly form I-140) is properly filed with United States Citizenship and Immigration Services (USCIS). [1] https://www.murthy.com/2019/03/25/priority-dates-how-does-the-visa-bulletin-work/ Edytowane 24 Stycznia przez Xarthisius Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi