Skocz do zawartości

Czy można dostać wizę J-1 więcej niż 1 raz?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś się orientuje, ile razy można wyjechać do USA na podstawie wizy J-1? Chodzi mi konkretnie o wyjazd jako au pair. Byłam au pair przez rok i w agencji w Polsce powiedziano mi, że nie mogę jechać w ten sposób ponownie (nawet na wakacje), gdzyż ten typ wizy (J1) można dostać tylko raz w życiu. Tymczasem wiem, że na programy typu campamerica albo work & travel ludzie wyjeżdżają często co roku, i to też na podstawie wizy J-1? Więc jak to naprawdę jest?

Napisano

Nie ma zadnego ograniczenia w wydawaniu ilosci J-1. Moga dac i 40 razy, tylko czy znajda do tego powod wydania, to juz inna sprawa. Z pracowniczymi tez jest jakis limit (do 6lat?), ale potem mozna odbebnic przerwe i znow chyba pozna sie starac.

Napisano
Nie ma zadnego ograniczenia w wydawaniu ilosci J-1. Moga dac i 40 razy, tylko czy znajda do tego powod wydania, to juz inna sprawa. Z pracowniczymi tez jest jakis limit (do 6lat?), ale potem mozna odbebnic przerwe i znow chyba pozna sie starac.

Nie masz racji. Wize J dla au pair nie mozna dostac kilkanascie razy chocby ze wzgledu na ograniczenia wiekowe.

Napisano

Nie masz racji. Wize J dla au pair nie mozna dostac kilkanascie razy chocby ze wzgledu na ograniczenia wiekowe.

No wlasnie chodzilo mi o to, ze moga nie dac ze wzgledu na nie spelnienie wrunku (np. wiekowego).

Napisano

Jako Au Pair do USA mozesz pojechac tylko raz. Masz mozliwosc przedluzenia programu o drugi rok, ale ciaglosc pobytu w Stanach musi byc zachowana (chyba ze jedziesz na wakacje do Polski, co jest mozliwe tylko podczas pierwszego roku, bo w drugim roku jest duza szansa, ze Cie nie wpuszcza spowrotem do USA). Jesli po roku zakonczysz oficjalnie program i wrocisz do ojczystego kraju, to nie mozesz ponownie ubiegac sie o status Au Pair w USA.

Chyba, ze zasady zmienily sie niedawno, w co watpie.

• 3 tygodnie później...
Napisano
Jako Au Pair do USA mozesz pojechac tylko raz. Masz mozliwosc przedluzenia programu o drugi rok, ale ciaglosc pobytu w Stanach musi byc zachowana (chyba ze jedziesz na wakacje do Polski, co jest mozliwe tylko podczas pierwszego roku, bo w drugim roku jest duza szansa, ze Cie nie wpuszcza spowrotem do USA). Jesli po roku zakonczysz oficjalnie program i wrocisz do ojczystego kraju, to nie mozesz ponownie ubiegac sie o status Au Pair w USA.

Chyba, ze zasady zmienily sie niedawno, w co watpie.

TA DZIEWCZYNA MA Z WAS WSZSYTKICH JEDYNA RACJE :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...