Wyszo Napisano 1 Kwietnia Zgłoś Napisano 1 Kwietnia Witam wszystkich! od stycznia do końca czerwca jestem w USA na wizie turystycznej. Wracam do Polski po 5,5 miesiącach. Sprawa jest taka, ze chciałbym polecieć do USA na koniec października, czyli po 4 miesiącach, może po 5 ponownie, również na wizie turystycznej. Chciałabym spędzić tam 3 tygodnie.Jak duże jest ryzyko, że mnie nie wpuszcza? Jestem teraz u ojca-obywatela. Jestem przez niego sponsorowany na Green Card. Jesienią chcę pojechać do taty spędzić z nim święto dziękczynienia, na jakies 3 tygodnie. Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy powinienem się martwić? Czy jeśli jest problem z wjazdem do tego samego miasta (Chicago), to czy wlot do innego stanu zmienia sytuację, np. Gdybym poleciał na Floryde? Pozdrawiam! Cytuj
mcpear Napisano 1 Kwietnia Zgłoś Napisano 1 Kwietnia Jest powód do zmartwienia. Jak na turystyczny pobyt byłeś bardzo długo. Jak wlatywałeś to zadeklarowałeś, że będziesz 5.5 miesiąca? To był Twój pierwszy pobyt w USA? Fakt, że złożona została na Ciebie petycja imigracyjna również nie działa na Twoją korzyść. To dwie duże czerwone flagi co się zapalą przy wjeździe: Długi niedawny pobyt + Sponsorowanie na GC w toku. Czy Chicago czy Floryda to wg mnie nie ma znaczenia. Nie umiem oszacować jak duże szanse nie wpuszczenia występują. Byl to Twój pierwszy pobyt w USA? Czy byłeś w USA już kilka razy? Jak długie to były pobyty? Jakie przerwy między pobytami były? Rozumiem, że masz 21+ lat. Co robisz w Polsce? Jesteś zatrudniony? Jesteś właścicielem firmy? Bezrobotny? Pól roku na wyjazd turystyczny to dużo 1 Cytuj
Roelka v.2 Napisano 2 Kwietnia Zgłoś Napisano 2 Kwietnia Nie oklamujmy sie. Uzywasz wize turystyczna do mieszkania w USA w oczekiwaniu na wize imigracyjna. Nie ma znaczenia do ktorego stanu lecisz - wszedzie maja dostep do twoich danych. Wedlug mnie masz spore szanse ma zawrocenie na granicy. Ale wiadomo ze nikt ci na 100% nie powie co sie stanie. 1 Cytuj
feelek1 Napisano 17 Kwietnia Zgłoś Napisano 17 Kwietnia Mój kuzyn miał podobna sytuacje i dostał bana na 5 lat, także nie polecam próbować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi