Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
On 6/10/2025 at 10:43 AM, Domi94 said:

Właśnie mam numer 18xxx wiec według tego powinnam już dostać zaproszenie przed tym nowym biuletynem, który właśnie wyszedł, ale niestety cisza. Widziałam też, że ludzie w poprzedniej loterii pisali, że dostawali na przykład zaproszenia 12 czerwca, z terminem na 21 sierpnia. Także chyba może się to różnie układać. :( Stąd moje pytanie, jak to wyglądało u Was w obecnej loterii, tak realnie. 

Być może zagraniczna ambasada z opóźnieniami? Z tego co widzę, ze statusem na 06/06 jest nr 2025EU17437 i wiza została wydana w Warszawie. W lipcu będą wywiady numerów 17,500-19,000, a w sierpniu 19,000-22,000.

Z tego co BritSimon mówił na YouTube, to 2NL (zaproszenia) zostały wysłane, tylko się nie wyświetlają.
Jeśli w czymś się mylę, to mam nadzieję, że ktoś poprawi mnie.

Napisano
1 hour ago, hawajskigosciuwa said:

Być może zagraniczna ambasada z opóźnieniami? Z tego co widzę, ze statusem na 06/06 jest nr 2025EU17437 i wiza została wydana w Warszawie. W lipcu będą wywiady numerów 17,500-19,000, a w sierpniu 19,000-22,000.

Z tego co BritSimon mówił na YouTube, to 2NL (zaproszenia) zostały wysłane, tylko się nie wyświetlają.
Jeśli w czymś się mylę, to mam nadzieję, że ktoś poprawi mnie.

Przegapiłem, że chodziło o poprzednią loterię :ph34r: Może Warszawa miała wtedy opóźnienia. Z tego co patrzę na stronie z danymi CEAC, to pojedyncze przypadki miały 3 miesiące różnicy między 2NL a wywiadem. I to z tego co zauważyłem numery, które mają późniejszy SubmitDate.

Napisano (edytowane)
1 minute ago, hawajskigosciuwa said:

Przegapiłem, że chodziło o poprzednią loterię :ph34r: Może Warszawa miała wtedy opóźnienia. Z tego co patrzę na stronie z danymi CEAC, to pojedyncze przypadki miały 3 miesiące różnicy między 2NL a wywiadem. I to z tego co zauważyłem numery, które mają późniejszy SubmitDate.

@Domi94 pisala ze jej status w CEAC jest "Ready", wiec zostala zaproszona, tylko nie wie kiedy.

SubmitDate to data wziecia udzialu w loterii. W praktyce nie ma zadnego znaczenia.

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
4 hours ago, Xarthisius said:

@Domi94 pisala ze jej status w CEAC jest "Ready", wiec zostala zaproszona, tylko nie wie kiedy.

SubmitDate to data wziecia udzialu w loterii. W praktyce nie ma zadnego znaczenia.

Faktycznie. Wiec jesli BritSimon ma racje to zostaje tylko czekac i sie nie martwic :)

Napisano
W dniu 10.06.2025 o 13:23, Xarthisius napisał:

Tak. Sprawdzaj CEAC co jakiś czas. Jak case zmieni sie na in transit albo ready I nic nie przyjdzie na mail (I strona ESC sie nie odswiezy) patrz wyzej ^^

Ok. Sprawdzam co jakiś czas. 

Mam pytanie, bo numery wyższe niż mój niektóre są już ready albo in transit. Czy to wina po prostu tego, że do Warszawy nie dotarły jeszcze ? 

Napisano
5 hours ago, kaniakaniowski said:

Ok. Sprawdzam co jakiś czas. 

Mam pytanie, bo numery wyższe niż mój niektóre są już ready albo in transit. Czy to wina po prostu tego, że do Warszawy nie dotarły jeszcze ? 

Patience. Sprawdz wieczorem, lub jutro.

Napisano
56 minut temu, Xarthisius napisał:

@Domi94 cos Ci KCC odpisalo?

Tak, dostałam odpowiedź także bardzo dziękuję za radę i pomoc. Rozmowa w lipcu, KCC podało tylko dzień i dodatkowo informację, że 2NL przyjdzie już na maila w ciągu 7-10 dni. Także faktycznie rozmowa zaplanowana, tylko system nie współpracował. :)

Napisano
50 minutes ago, Domi94 said:

Tak, dostałam odpowiedź także bardzo dziękuję za radę i pomoc. Rozmowa w lipcu, KCC podało tylko dzień i dodatkowo informację, że 2NL przyjdzie już na maila w ciągu 7-10 dni. Także faktycznie rozmowa zaplanowana, tylko system nie współpracował. :)

Teraz mozesz probowac support w WRW. Napisz, ze KCC wyslalo Ci date bez godziny.

Ta dodatkowa informacja to niestety tylko szablon. Zawsze tak pisza.

Napisano
20 godzin temu, Xarthisius napisał:

Teraz mozesz probowac support w WRW. Napisz, ze KCC wyslalo Ci date bez godziny.

Ta dodatkowa informacja to niestety tylko szablon. Zawsze tak pisza.

Nie ma lekko. Za szybko się uspokoiłam w takim razie.
Próbowałam też dzwonić do Ambasady, ale chyba to graniczy z cudem.

Dokładnie o ten adres chodzi? : support-poland@usvisascheduling.com

PS Robicie na tym forum mega robotę, dziękuję : )