Marmarmarcin Napisano 8 Maja Zgłoś Napisano 8 Maja Witam, planuje z rodziną wybrać się do USA w celach turystycznych. Żona otrzymała kiedyś odmowę wydania wizy ( 17 lat temu ) ponieważ osoba z jej rodziny przebywała w USA nielegalnie. Czy w związku z tym teraz też otrzymamy odmowę wydania pozwolenia na wjazd do USA ?? Cytuj
mcpear Napisano 8 Maja Zgłoś Napisano 8 Maja Oboje wystąpcie o ESTA. Tam jest pytanie czy kiedykolwiek dostałeś odmowę. Tam żona musi odpowiedzieć twierdząco. Jest jakaś szansa, że to ją zdyskwalifikuje z ESTA (100% pewności nie ma) - ale niekoniecznie. Wówczas żona będzie musiała wystąpić o wizę turystyczną. To było bardzo dawno temu i nie sądzę o ile nie ma jakiś większych "trupów w szafie" aby miała problemy z uzyskaniem wizy turystycznej. Ty powinieneś autoryzację ESTA uzyskać bez problemu. Wystąpienie o ESTA to koszt $21 (ważna dwa lata). Koszt wizy turystycznej to $185 (ważna do 10 lat). Cytuj
Marmarmarcin Napisano 8 Maja Autor Zgłoś Napisano 8 Maja Ktoś z rodziny mojej żony dalej przebywa w USA Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Maja Zgłoś Napisano 8 Maja 52 minutes ago, Marmarmarcin said: Ktoś z rodziny mojej żony dalej przebywa w USA To, ze ktos z rodziny przebywa w USA nielegalnie nie jest podstawa do odmowy wizy. Cytuj
Ania95 Napisano 18 Czerwca Zgłoś Napisano 18 Czerwca Witam. Otrzymałam odmowę wizy turystycznej natomiast mam jeszcze ważną este. Czy wjadę jeszcze na escie czy zostanę cofnięta na granicy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi