NS_PL Napisano 30 Maja 2024 Zgłoś Napisano 30 Maja 2024 Cześć wszystkim. Za rok w maju podchodzę do matury międzynarodowej IB i później chciałbym wyjechać na rok. Dużo widziałem w internecie filmików o wyjazdach na rok/semestr do high school. Niestety za późno się zorientowałem i na najbliższy rok się tego nie uda już zrobić. Bardzo chciałbym pojechać własnie na taką wymiane, ale zastanawiam się czy mój wiek nie będzie stanowił problemu - miesiąc temu skończyłem 18 lat. Czy wiecie może jak to wygląda? Znacie może jakieś programy, które akceptują tak uczestników? Cytuj
katlia Napisano 31 Maja 2024 Zgłoś Napisano 31 Maja 2024 (edytowane) 1 hour ago, NS_PL said: czy mój wiek nie będzie stanowił problemu - miesiąc temu skończyłem 18 lat. Czy wiecie może jak to wygląda? Znacie może jakieś programy, które akceptują tak uczestników? I wiek i fakt ze skonczyles szkole w Polsce beda problemem na te najbardziej znane programy. W ogole zeby zalapac sie na wize J1 na program w amerykanskim liceum nie mozesz miec wiecej niz 18.5 lat, wiec nawet gdyby jakas szkola zgodzilaby sie na ciebie, to problem bylby z odpowiednia wiza. https://www.internationalstudent.com/immigration/j1-student-visa/#:~:text=Under this program%2C high school,the first day of school. Edytowane 31 Maja 2024 przez katlia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi