Skocz do zawartości

Przeprowadzka do Utah

mrfotoviolin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
27 minut temu, kzielu napisał:

jak sie jest dobrym, z dobrym portfolio to na sluby sie klientow znajdzie ale najlatwiej to szukac na sesje jesienne i swiateczne gdzie sie rodzinke wystrojana jak stroz na boze cialo :).

Sluby to kazdy chce "affordable"

Takie sesje par, narzeczeńskie itp tez jak najbardziej robię. Miałam też taki pomysł ogłosić się dla turystów na jakieś sesje pamiątkowe/widokowe właśnie w takim luźnym stylu lifestylowym. 
Myślałam nawet o kanale na yt z backstage z sesji czy to takich wyjazdowych czy bardziej fashion. Ponoć w stanach bardziej opłaca się yt niż w Europie - większe zarobki z reklam itp 

a śluby w Polsce to też jest ciężki orzech, jest mnóstwo fotografów co robią za przysłowiowy talerzyk, albo nawet płacą żeby ktoś zabrał ich na ślub żeby mogli zrobić sobie zdjęcia do portfolio… 

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
53 minutes ago, mrfotoviolin said:

Takie sesje par, narzeczeńskie itp tez jak najbardziej robię. Miałam też taki pomysł ogłosić się dla turystów na jakieś sesje pamiątkowe/widokowe właśnie w takim luźnym stylu lifestylowym. 
Myślałam nawet o kanale na yt z backstage z sesji czy to takich wyjazdowych czy bardziej fashion. Ponoć w stanach bardziej opłaca się yt niż w Europie - większe zarobki z reklam itp 

a śluby w Polsce to też jest ciężki orzech, jest mnóstwo fotografów co robią za przysłowiowy talerzyk, albo nawet płacą żeby ktoś zabrał ich na ślub żeby mogli zrobić sobie zdjęcia do portfolio… 

W Utah napewno jest wiele miejsc widokowych, wiec może jest nawet szansa się ustawić samochodem w takim miejscu i reklamować swoje usługi. Kamera i drukarka do zdjęć powinna wystarczyć. Tylko nie wiem czy trzeba jakieś pozwolenia itp, plus jak tam wyglada konkurencja. 

Napisano
21 minutes ago, Tirowiec1312 said:

LOL $15.5/1hr. Niezly business, tylko nie dla fotografa. Jak znajde to podesle jak wyglada cennik od drugiej strony... AFAIR surowe zdjecia na plycie CD (taka przedszkolna "sesja" to 2-3 portrety + klasowe) to chyba z $70 kosztuje. Odbitki sie zaczynaja od $10 za sztuke. Fotograf opekuje cale przedszkole w 2 dni... Nawet zakladajac, ze potem cos przy tych zdjeciach potem grzebie przez 2 tygodnie, to nawet ulamka procenta z zysku nie zobaczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...