krystynaf Posted September 1 Report Share Posted September 1 Dzien dobry ,37lat temu przedluzylam o ponad rok swoj pobyt w usa ,dzisija chce jechac zwiedzac ten kraj czy mam szanse byc wpuszczona ,czy ich dane n agranicy siegaja az tak daleko pmiecia ? czy starac sie lepiej o ESTA czy wize turystyczna /i wlasnie zatajac swoj pobyt w usa czy wpisac ? Mieszkam na stale we francji ,starac sie o te dokumenty w polsce czy we francji ? (wyjazd planuje z polski ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted September 1 Report Share Posted September 1 W 2008 roku nie mogli w swoich kompach znaleźć mojego pobytu w 1994. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted September 1 Report Share Posted September 1 Nigdy niczego nie zatajaj. Wypełni wniosek na ESTA. Jak odrzuca to wtedy staraj sie o wize B2. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystynaf Posted September 1 Author Report Share Posted September 1 Dziekuje za odpowiedzi, a z ktorego panstwa mi radzicie sie starac ? w dokumentach prosze o numer ss mam go pidac czy udawac ze nie znam ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roelka v.2 Posted September 1 Report Share Posted September 1 Masz odpowiadać na pytania zgodnie z prawdą... Jeśli mieszkasz we Francji to staraj się o wizę tam... generalnie nie ma to żadnego znaczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystynaf Posted September 1 Author Report Share Posted September 1 4 godziny temu, Roelka v.2 napisał: Nigdy niczego nie zatajaj. Wypełni wniosek na ESTA. Jak odrzuca to wtedy staraj sie o wize B2. tak zrobilam ,czekam na odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted September 1 Report Share Posted September 1 Czy we wniosku o Esta pytanie o przesiedzenie zawiera także pytanie o jego datę? Jeśli tak, to możliwe że tak starych danych nie mają w systemie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystynaf Posted September 1 Author Report Share Posted September 1 (edited) byc moze nie maja ,o date nie ma pytania ,(moze beda sprawdzac po uczciwie wypelnionej deklaracji i oswiadczeniu ze przekroczylam pobyt na wizie ). Coz i tak nie wiadomo jak to wypelnic zeby bylo dobrze czy lepiej a z klamstwa bylo by gorzej wyjsc zrobilam jak dordziliscie tutaj za 72 godziny bede miala odpowiedz Edited September 1 by krystynaf 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystynaf Posted September 4 Author Report Share Posted September 4 Niestety dostalam odmowe (dowiedzialam sie tez ze znajomi z lat 80 co byli ze mna ,nie przyznali sie i pozwolenia dostali byli po kilka razy juz to tak dla informacji dla innych .Podobno nie maja danych z tamtych lat .Moj przypadek troszke inny gdyz pracowalam wtedy na ss i tu nie mam pewnosci czy by mnie gdzies nie znalezli . Chyba i o wize nie mam po co sie starac ,slysze ze dla takich "drobnych" przekroczen podchodza bezwglednie i nawet jak wize dostane w europie to na miejscu moga mnie wrocic . Z drugiej strony nie zaluje gdyz licze na jakis dodatek do emerytury z mojej pracy ,a co do wakacji wybieramy z malym zalem jednak teraz Egipt ................trudno ,takie zycie ,nigdy nie lest tak latwo jakbysmy chcieli pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts