Jump to content

jak sie starac o wyjazd do USA na wycieczke

Recommended Posts

Dzien dobry ,37lat temu przedluzylam o ponad rok swoj pobyt w usa ,dzisija chce jechac zwiedzac ten kraj czy mam szanse byc wpuszczona ,czy ich dane n agranicy siegaja az tak daleko pmiecia ?

czy starac sie lepiej o ESTA czy wize turystyczna /i wlasnie zatajac swoj pobyt w usa czy wpisac ?

Mieszkam na stale we francji ,starac sie o te dokumenty w polsce czy we francji ? (wyjazd planuje z polski )

byc moze nie maja ,o date nie ma pytania ,(moze beda sprawdzac po uczciwie wypelnionej deklaracji i oswiadczeniu ze przekroczylam pobyt na wizie ). Coz i tak nie wiadomo jak to wypelnic zeby bylo dobrze czy lepiej a z klamstwa bylo by gorzej wyjsc 

zrobilam jak dordziliscie tutaj za 72 godziny bede miala odpowiedz 

Edited by krystynaf
  • Upvote 2

Niestety dostalam odmowe (dowiedzialam sie tez ze znajomi z lat 80 co byli ze mna ,nie przyznali sie i pozwolenia dostali byli po kilka razy juz to tak dla informacji dla innych .Podobno nie maja danych z tamtych lat .Moj przypadek troszke inny gdyz pracowalam wtedy na ss i tu nie mam pewnosci czy by mnie gdzies nie znalezli . Chyba i o wize nie mam po co sie starac ,slysze ze dla takich "drobnych" przekroczen podchodza bezwglednie i nawet jak wize dostane w europie to na miejscu moga mnie wrocic . Z drugiej strony nie zaluje gdyz licze na jakis dodatek do emerytury z mojej pracy ,a co do wakacji wybieramy z malym zalem jednak teraz Egipt ................trudno ,takie zycie ,nigdy nie lest tak latwo jakbysmy chcieli :) pozdrawiam