ktosjakis Napisano 21 Października Zgłoś Napisano 21 Października Mam pytanie dotyczące zdjęc. Jestem od paru miesięcy po rozwodzie, mam z tego małżeństwa 6 letnią córkę. We wniosku trzeba dodać zdjęcia dziecka ale nie mam możliwości takiego wykonać. Nie mam kontaktu z córką ani byłą małżonka. Nie mam pojęcia gdzie przebywają, żadne numery tel i adresy nie są aktualne i nie mam ,,dostępu,, do nikogo kto mogłby mieć z nią kontakt. Nawet jeśli, to i tak nie zgodziłaby się aby zrobić zdjęcie córce i mi przesłać a nawet dowiadując się po co mi to, zrobiłaby wszystko aby mi zaszkodzić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Cytuj
Xarthisius Napisano 21 Października Autor Zgłoś Napisano 21 Października 2 minutes ago, ktosjakis said: Mam pytanie dotyczące zdjęc. Jestem od paru miesięcy po rozwodzie, mam z tego małżeństwa 6 letnią córkę. We wniosku trzeba dodać zdjęcia dziecka ale nie mam możliwości takiego wykonać. Nie mam kontaktu z córką ani byłą małżonka. Nie mam pojęcia gdzie przebywają, żadne numery tel i adresy nie są aktualne i nie mam ,,dostępu,, do nikogo kto mogłby mieć z nią kontakt. Nawet jeśli, to i tak nie zgodziłaby się aby zrobić zdjęcie córce i mi przesłać a nawet dowiadując się po co mi to, zrobiłaby wszystko aby mi zaszkodzić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Nic. Zapomniec o istnieniu loterii DV do czasu, az corka skonczy 21 lat. Cytuj
Arbear Napisano 23 Października Zgłoś Napisano 23 Października W dniu 13.10.2024 o 16:46, Xarthisius napisał: Szczepienie na covid jest wymagane, zeby dostac GC. No to już niema sensu składania papierków. Dzięki Cytuj
Krzysztof_ Napisano 25 Października Zgłoś Napisano 25 Października W dniu 13.10.2024 o 16:46, Xarthisius napisał: Szczepienie na covid jest wymagane, zeby dostac GC. Nie zajrzałem tu na czas. Wczoraj wysłałem zgłoszenie. Cóż. 50zl stracone na fotografie. Dzięki za info Cytuj
agula30 Napisano 28 Października Zgłoś Napisano 28 Października W dniu 25.10.2024 o 20:32, Krzysztof_ napisał: Nie zajrzałem tu na czas. Wczoraj wysłałem zgłoszenie. Cóż. 50zl stracone na fotografie. Dzięki za info "Zgodnie z wymogami CDC od 25 lipca 2022 r. wszystkie dzieci powyżej 6 miesiąca życia muszą być w pełni zaszczepione przeciwko COVID-19. Pełna seria składa się z 3 dawek szczepionki Pfizer lub 2 dawek szczepionki Moderna. Pełne zaszczepienie dziecka przeciwko COVID-19 może zająć co najmniej 12 tygodni." https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/badania-lekarskie/ Trochę przesadzone te wymagania dla dzieci. Pozostaje nadzieja, że w przyszłości to zniosą. Cytuj
jabba1 Napisano 28 Października Zgłoś Napisano 28 Października 1 hour ago, agula30 said: "Zgodnie z wymogami CDC od 25 lipca 2022 r. wszystkie dzieci powyżej 6 miesiąca życia muszą być w pełni zaszczepione przeciwko COVID-19. Pełna seria składa się z 3 dawek szczepionki Pfizer lub 2 dawek szczepionki Moderna. Pełne zaszczepienie dziecka przeciwko COVID-19 może zająć co najmniej 12 tygodni." https://pl.usembassy.gov/pl/visas-pl/badania-lekarskie/ Trochę przesadzone te wymagania dla dzieci. Pozostaje nadzieja, że w przyszłości to zniosą. Nie wiem jak w PL ale w Kanadzie lekarz wymaga dowodu tylko 1 dawki z serii każdego szczepienia Cytuj
Xarthisius Napisano 28 Października Autor Zgłoś Napisano 28 Października 55 minutes ago, jabba1 said: Nie wiem jak w PL ale w Kanadzie lekarz wymaga dowodu tylko 1 dawki z serii każdego szczepienia Wszedzie tak jest. Zalinkowany tekst z ambasady w warszawie jest nieaktualny. Oficjalnym zrodlem jest zawsze strona CDC z rekomendacja dla panel physician (albo civil surgeon jak ktos procesuje sie w Stanach). Quote Applicants must receive one dose of the COVID-19 vaccine if a dose is due at the time of the immigration medical examination. For the purposes of the immigration medical examination only, applicants who have not received a COVID-19 vaccine dose in the 12 months prior to the date of the exam are considered due for a dose. Whenever possible, use updated vaccine formulations according to the current CDC guidance to fulfill this requirement. For adults, if these formulations are not available, use any other approved* formulation. For applicants under the age of 18 years, use only the updated Pfizer, Moderna or Novavax COVID-19 vaccine according to CDC guidance, and if not available, use the "Not routinely available" blanket waiver. If the applicant has not had a dose of the COVID-19 vaccine in the past 12 months, but a law or regulation in the country where the exam is performed prevents the applicant from receiving a dose at the time of the exam, document the "Not routinely available" blanket waiver. As with other vaccinations, additional doses recommended for people in older age groups, with certain health conditions, or who are immunocompromised are not required for immigration. *The COVID-19 vaccines approved for use in these Technical Instructions are those vaccines authorized for emergency use (EUA) or approved under a Biologics License Application (BLA) by the U.S. Food and Drug Administration (FDA) or listed for emergency use (EUL) by the World Health Organization (WHO). Note that Moderna and Pfizer are approved for people 6 months of age and older and Novavax is approved for those 12 years of age and older. https://www.cdc.gov/immigrant-refugee-health/hcp/panel-physicians/vaccination.html#cdc_generic_section_9-covid-19-vaccination-requirement Cytuj
Nikoletta16 Napisano 4 Listopada Zgłoś Napisano 4 Listopada Myślę że to ważna informacja dla chcących brać udział w loterii. Została przedłużona do 7 listopada więc macie ostatnie dni na podjęcie decyzji lub zebranie się i wypełnić wniosek. Cytuj
Napli Napisano 4 Listopada Zgłoś Napisano 4 Listopada Dzień dobry, nie mogę zaleźć odpowiedzi na moje pytanie, czy we wniosku każdy z rodziców w nieformalnym związku powinien podać wspólne dzieci? Cytuj
Xarthisius Napisano 4 Listopada Autor Zgłoś Napisano 4 Listopada 1 hour ago, Napli said: Dzień dobry, nie mogę zaleźć odpowiedzi na moje pytanie, czy we wniosku każdy z rodziców w nieformalnym związku powinien podać wspólne dzieci? Kazda osoba wypelniajaca eDV musi podac swoje biologiczne i przybrane dzieci. W nieformalnym zwiazku przybranych (step-children) nie ma, kazdy ma tylko swoje biologiczne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi