Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przesiadziales dozwolony pobyt 90 dni. To automatycznie sprawia ze ESTA jest niewazna.

Nie masz zakazu wjazdu teoretycznie  - zakaz wjazdu mozna otrzymac jesli przesiedzisz 180 dni. Ale nawet bez zakazu, po takim przesiedzieniu pobytu + nielegalna praca, nie masz szans na wjazd do USA (wedlug mnie).

Napisano

Przesiedziany pobyt na ESTA automatycznie anuluje posiadaną auoryzację. Tak więc na ESTA obecnie posidanej do USA nie wlecisz.

Przesiedziany pobyt na ESTA eliminuje cię z programu ESTA praktycznie dożywotnio. Polska jest za krótko w ESTA aby na forum pojawił się przypadek, że ktoś był na ESTA, przesiedział, odczekał i przyznawszy się do przesiedzenia dostał autoryzację. Na forach zagranicznych raczej dominuje opinia że przesiedziana ESTA eliminuje Ciebie z programu dożywotnio

Nie przesiedziałeś pobytu o ponad 180 dni tak więc nie masz formalnego bana o starania się o wizę.

Jeśli masz możliwości (małżonek / loteria / praca) starania się o wizę imigracyjną / zieloną kartę to jest to dla Ciebie najlepsza droga do wjazdu do USA bo nie masz formalnego bana.

Jeśli chodzi o wizy nieimigracyjne a w szczególności o wizę turystyczną to możesz o nią wystąpić aczkolwiek ty wiesz, ja wiem i każdy czytający wie, że planujesz jechać do pracy. Zapewniam Ciebie Konsul też wie. Tak więc dostaniesz odmowę. Jak długo będziesz dostawał odmowę? Nie ma na to reguły. Są tacy co  po 20 latach dostawali zgodę a są tacy, którym nadal odmawiano wizę. Wszystko zależy od tego co w danej chwili będziesz robił, gdzie mieszkał i jakie w opinii konsula będziesz reprezentował ryzyko nielegalnego imigranta / pracownika

• Upvote 2