Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Biorę ślub i chce zmienić nazwisko na nazwisko męża, byłam w Stanch na Esta, ale robiłam ja na nazwisko panieńskie. Chciałam lecieć na Escie na jesień i co teraz ? Jak sytuacja wygląda ?

Napisano (edytowane)

Yes, a new travel authorization via ESTA is required when: (1) the traveler is issued a new passport; (2) the traveler changes his or her name; (3) the traveler’s country of citizenship changes; or (4) the circumstances underlying the traveler’s previous responses to any of the ESTA application questions requiring a “yes” or “no” response have changed.

https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/esta/frequently-asked-questions-about-visa-waiver-program-vwp-and-electronic-system-travel  (Updating Your ESTA / Does a traveler need ...)

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
5 hours ago, Wika2001 said:

Biorę ślub i chce zmienić nazwisko na nazwisko męża, byłam w Stanch na Esta, ale robiłam ja na nazwisko panieńskie. Chciałam lecieć na Escie na jesień i co teraz ? Jak sytuacja wygląda ?

Powinnaś wymienić paszport i wystąpić o nową ESTA