paaulaa Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 Chciałam zapytac ile wczesniej musze zaczac starac sie o wize?tzn jesli chce wyjechac w czerwcu, czy juz powinnam zadzwonic i umowic sie na rozmowe z konsulem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 4, 2006 Report Share Posted January 4, 2006 paaulaa mozesz teraz isc na rozmowe jesli lecisz dopiero w czerwcu ... w formularzu zaznaczasz kiedy chcesz leciec ...bedziesz czekac na rozmowe z pare dni Link to comment Share on other sites More sharing options...
paaulaa Posted January 5, 2006 Author Report Share Posted January 5, 2006 A czy jak np dzisiaj zadzwonie do ambasady, zeby umówic sie z konsulem, to bede mogla wybrac sobie termin spotkania, tzn tak + - , np. 3 tydzien lutego Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 5, 2006 Report Share Posted January 5, 2006 to raczej poczekaj na druga polowe stycznia aby zadzwonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
paaulaa Posted January 6, 2006 Author Report Share Posted January 6, 2006 a jesli chodzi o to podanie wizowe, to musze je wypelnic, wydrukowac i zabrac ze sobą na spotkanie, czy wyslac poczta (zwykłą/elektroniczna?). I to samo pytanie dotyczy zaproszenia. Najpierw musi je wypenic osoba do ktorej jade i wyslac do mnie czy jak? przepraszam ze zadaje takie byc moze glupie pytania, ale zalatwiam takie cos pierwszy raz w zyciu, nie mam zielonego pojecia od czego zaczac i do tego musze sobie radzic sama... :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 co do zaproszenia to ma Ci przyslac ta osoba do ktorej lecisz(tzn we wniosku napiszesz),potem drukujesz wniosek elektroniczny i zabierasz go na rozmowe ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paaulaa Posted January 6, 2006 Author Report Share Posted January 6, 2006 aha ok. to rozumiem, ale z tym zaproszeniem...znalazlam w internecie wzor, ktory trzeba wypelnic. to rozumiem ze musze wyslac tego linka to osoby do ktorej jade, ona go wypełni, wydrukuje i zwykla poczta mi wysle, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted January 6, 2006 Report Share Posted January 6, 2006 paaulaa tak wlasnie zrob... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.