Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 minutes ago, Rafcio2026 said:

dziękuję. a w rubrykach o edukacji wpisywać również szkole podstawowa?

Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?

Szkola podstawowa nie jest secondary level.

Napisano

I już myślę ze ostatnie dwa pytania:

1- akt urodzenia może ściągnąć elektronicznie profilem zaufanym czy powinien być dokument z USC z pieczątka?

2- tłumaczenie na angielski zwykle czy przysięgłe ? mogę wybrać firmę czy również ambasada ma swoje?

pozdrawiam

Napisano (edytowane)
2 minutes ago, Rafcio2026 said:

I już myślę ze ostatnie dwa pytania:

1- akt urodzenia może ściągnąć elektronicznie profilem zaufanym czy powinien być dokument z USC z pieczątka?

2- tłumaczenie na angielski zwykle czy przysięgłe ? mogę wybrać firmę czy również ambasada ma swoje?

pozdrawiam

1. Dokument z USC i do tego "zupelny", a nie "skrocony".
  2. A co chcesz tlumaczyc? W ogolnosci tylko wyroki sadowe musza byc tlumaczone.
Edytowane przez Xarthisius
Napisano
3 minuty temu, Xarthisius napisał:
  1. Dokument z USC i do tego "zupelny", a nie "skrocony".
  2. A co chcesz tlumaczyc? W ogolnosci tylko wyroki sadowe musza byc tlumaczone.

myślałem, ze powinienem przetłumaczyć, dokumenty z USC i dokumenty związane z edukacja na angielski:-)

Napisano
5 minutes ago, Rafcio2026 said:

myślałem, ze powinienem przetłumaczyć, dokumenty z USC i dokumenty związane z edukacja na angielski:-)

Dodałem Q/A do pierwszego postu. Aż nie mogę się nadziwić, że tego pytania jeszcze tam nie bylo :)  Jeżeli procesujesz w Warszawie, to wszystko może być po polsku.

Napisano
7 minut temu, Xarthisius napisał:

Dodałem Q/A do pierwszego postu. Aż nie mogę się nadziwić, że tego pytania jeszcze tam nie bylo :)  Jeżeli procesujesz w Warszawie, to wszystko może być po polsku.

no fakt:-) przepraszam.

Napisano
9 minut temu, Xarthisius napisał:

Jakie dokumenty (poza paszportem) beda mialy nowe nazwisko?

Nowe nazwisko będzie musiało być zmienione w: paszporcie, dowodzie, prawie jazdy, dowodzie rejestracyjnym.

Po zawarciu związku małżeńskiego chcemy uzupełnić DS-260. Czy na wypełnianym wniosku ma widnieć moje zmienione nazwisko czy stare? Czy niezbędne dokumenty muszą być wymienione przed złożeniem wniosku? 

Napisano (edytowane)
13 minutes ago, AgataDomin said:

Nowe nazwisko będzie musiało być zmienione w: paszporcie, dowodzie, prawie jazdy, dowodzie rejestracyjnym.

Kazdy z ww. dokumentow poza paszportem jest kompletnie niepotrzebny do celow imigracyjnych.

13 minutes ago, AgataDomin said:

Po zawarciu związku małżeńskiego chcemy uzupełnić DS-260. Czy na wypełnianym wniosku ma widnieć moje zmienione nazwisko czy stare? Czy niezbędne dokumenty muszą być wymienione przed złożeniem wniosku?

We wniosek wpisujesz biezace nazwisko. Jest tam tez rubryka pytajaca o panienskie nazwisko, jezeli wypelniasz DS-260 po slubie. Zadnych dokumentow nie dolaczasz do DS-260.

Jestes wylosowana w DV25 czy DV26?

Edytowane przez Xarthisius