Valaya Napisano Piątek o 20:21 Zgłoś Napisano Piątek o 20:21 1 godzinę temu, pkw napisał: Nie wiem czy słyszeliście ale podobno Trump zawiesił DV? Trąbią o tym wszystkie media. Ciekawe co to oznacza w praktyce? https://www.cnbc.com/2025/12/19/us-green-card-lottery-suspended-after-brown-shooting-officials-say.html Ja znalazłam coś takiego The pause is expected to affect pending applications and interviews, particularly for those seeking adjustment of status within the US. The official U.S. Department of State website still provides information on the program and results for the current fiscal year (DV-2026 results are available until September 30, 2026). Pozostawię to bez komentarza... Cytuj
Xarthisius Napisano Sobota o 13:59 Autor Zgłoś Napisano Sobota o 13:59 1 hour ago, mr.stylo said: Takie coś znalazłem : Mozesz nie wklejac bzdur wygenerowanych przez LLM? Cytuj
mr.stylo Napisano Sobota o 14:15 Zgłoś Napisano Sobota o 14:15 12 minut temu, Xarthisius napisał: Mozesz nie wklejac bzdur wygenerowanych przez LLM? Oczwiście . Niestety każdy kto zaczyna kopać w temacie i tak natrafi na masę podobnych treści , których zweryfikować nie sposób . Cytuj
Xarthisius Napisano Sobota o 14:20 Autor Zgłoś Napisano Sobota o 14:20 1 minute ago, mr.stylo said: Niestety każdy kto zaczyna kopać w temacie i tak natrafi na masę podobnych treści , których zweryfikować nie sposób . Wiem. Ilosc szumu generowanego przez to ze teraz kazda przegladarka internetowa / wyszukiwara dowala AI-generated tekst jest porazajaca. Dlatego warto po pierwsze nie wzmacniac sygnalu o ktorym wiadomo ze jest zly, po drugie polegac tylko na oficjalnych dokumentach. Cytuj
Xarthisius Napisano 11 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 11 godzin temu Mimo braku oficjalnego potwierdzenia ze strony DOS odnosnie pause, informacje ktore zaczynaja splywac od osob ktore mialy interview w ciagu ostatnich paru dni sugeruja, ze wszyscy bezwarunkowo dostaja 221g. Nie slyszalem tez jeszcze o zadnych nowych zaproszeniach ma luty, ale to bedzie mozna zweryfikowac po Nowym Roku. 1 Cytuj
mr.stylo Napisano 8 godzin temu Zgłoś Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Xarthisius napisał: ze wszyscy bezwarunkowo dostaja 221g. Czyli dokładnie co ? Bo jak zaraz nie jednemu AI coś przetłumaczy to znowu bedą cuda wianki . I czy to 221g to w USA czy też po za nimi ? Jakoś mi tak wyskoczyła ta grafika , hmmm łatwo się domyśleć jakie życzenia tej parze odsyła 50k wylosowanych w DV2026 . Cytuj
Xarthisius Napisano 8 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 8 godzin temu 8 minutes ago, mr.stylo said: Czyli dokładnie co ? Bo jak zaraz nie jednemu AI coś przetłumaczy to znowu bedą cuda wianki . I czy to 221g to w USA czy też po za nimi ? W ambasadach na calym swiecie. Co to jest "administrative processing"/221g mozesz poczytac tu [1]. Formalnie jest to odmowa, ktora normalnie jest uzywana w takich sytuacjach jak brak dokumentow, przeciagajacy sie background check itp. Nie jest to jednak odmowa ostateczna (bo dokumenty mozna doniesc, a background check kiedys sie konczy). [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/administrative-processing-information.html 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 47 minut temu Autor Zgłoś Napisano 47 minut temu (edytowane) Jest oficjalny news: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-issuance-updated-guidance.html Z grubej rury juz w pierwszym zdaniu: Effective immediately, the Department of State has paused all visa issuances to diversity immigrant visa applicants. Dalej jest napisane, ze wszystko bedzie sie toczyc normalnie (beda zapraszac na interview, nie beda cancelowac obecnych). Nie beda tylko wydawac wiz, wiec wszyscy beda dostawac 221g do czasu az sprawa zostanie rozwiazana. Edytowane 44 minuty temu przez Xarthisius Cytuj
mr.stylo Napisano 20 minut temu Zgłoś Napisano 20 minut temu Czyli można hobbistycznie wydać ok 2000 zł za badania , umówić się na uścisk ręki konsula za 330 USD i zostać z niczym . ( spełniając wszelkie wymogi otrzymania wizy) DOBRE ! Idąc takim tokiem myślenia - że jak ktoś z DV kogoś zabił to już nie wdajemy należy kogoś podpytać czemu jeszcze w USA są wydawane prawa jazdy ,przecież codziennie ktoś ginie w wypadku . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi