Xarthisius Napisano 5 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 5 godzin temu 10 minutes ago, Rafcio2026 said: dziękuję. a w rubrykach o edukacji wpisywać również szkole podstawowa? Have you attended any educational institutions at a secondary level or above? Szkola podstawowa nie jest secondary level. Cytuj
Xarthisius Napisano 5 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 5 godzin temu 4 minutes ago, andyopole said: Wpisujesz Najwyższy stopień jaki masz. Jeśli masz studia wpiszesz że masz maturę -też wystarczy. Nie, wpisuje sie wszystko od szkoly sredniej, po kolei. @andyopole nie konfunduj mi tu szczesliwych zwyciezcow ;P Cytuj
Rafcio2026 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu I już myślę ze ostatnie dwa pytania: 1- akt urodzenia może ściągnąć elektronicznie profilem zaufanym czy powinien być dokument z USC z pieczątka? 2- tłumaczenie na angielski zwykle czy przysięgłe ? mogę wybrać firmę czy również ambasada ma swoje? pozdrawiam Cytuj
Xarthisius Napisano 5 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 5 godzin temu (edytowane) 2 minutes ago, Rafcio2026 said: I już myślę ze ostatnie dwa pytania: 1- akt urodzenia może ściągnąć elektronicznie profilem zaufanym czy powinien być dokument z USC z pieczątka? 2- tłumaczenie na angielski zwykle czy przysięgłe ? mogę wybrać firmę czy również ambasada ma swoje? pozdrawiam Dokument z USC i do tego "zupelny", a nie "skrocony". A co chcesz tlumaczyc? W ogolnosci tylko wyroki sadowe musza byc tlumaczone. Edytowane 5 godzin temu przez Xarthisius Cytuj
Rafcio2026 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Xarthisius napisał: Dokument z USC i do tego "zupelny", a nie "skrocony". A co chcesz tlumaczyc? W ogolnosci tylko wyroki sadowe musza byc tlumaczone. myślałem, ze powinienem przetłumaczyć, dokumenty z USC i dokumenty związane z edukacja na angielski:-) Cytuj
Xarthisius Napisano 4 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 4 godziny temu 5 minutes ago, Rafcio2026 said: myślałem, ze powinienem przetłumaczyć, dokumenty z USC i dokumenty związane z edukacja na angielski:-) Dodałem Q/A do pierwszego postu. Aż nie mogę się nadziwić, że tego pytania jeszcze tam nie bylo Jeżeli procesujesz w Warszawie, to wszystko może być po polsku. Cytuj
Rafcio2026 Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu 7 minut temu, Xarthisius napisał: Dodałem Q/A do pierwszego postu. Aż nie mogę się nadziwić, że tego pytania jeszcze tam nie bylo Jeżeli procesujesz w Warszawie, to wszystko może być po polsku. no fakt:-) przepraszam. Cytuj
Xarthisius Napisano 4 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 4 godziny temu 16 minutes ago, AgataDomin said: 2. Czy był problem z dokumentami po zmianie nazwiska? Składaliście dokumenty ze starym nazwiskiem czy już nowym? Jakie dokumenty (poza paszportem) beda mialy nowe nazwisko? Cytuj
AgataDomin Napisano 4 godziny temu Zgłoś Napisano 4 godziny temu 9 minut temu, Xarthisius napisał: Jakie dokumenty (poza paszportem) beda mialy nowe nazwisko? Nowe nazwisko będzie musiało być zmienione w: paszporcie, dowodzie, prawie jazdy, dowodzie rejestracyjnym. Po zawarciu związku małżeńskiego chcemy uzupełnić DS-260. Czy na wypełnianym wniosku ma widnieć moje zmienione nazwisko czy stare? Czy niezbędne dokumenty muszą być wymienione przed złożeniem wniosku? Cytuj
Xarthisius Napisano 3 godziny temu Autor Zgłoś Napisano 3 godziny temu (edytowane) 13 minutes ago, AgataDomin said: Nowe nazwisko będzie musiało być zmienione w: paszporcie, dowodzie, prawie jazdy, dowodzie rejestracyjnym. Kazdy z ww. dokumentow poza paszportem jest kompletnie niepotrzebny do celow imigracyjnych. 13 minutes ago, AgataDomin said: Po zawarciu związku małżeńskiego chcemy uzupełnić DS-260. Czy na wypełnianym wniosku ma widnieć moje zmienione nazwisko czy stare? Czy niezbędne dokumenty muszą być wymienione przed złożeniem wniosku? We wniosek wpisujesz biezace nazwisko. Jest tam tez rubryka pytajaca o panienskie nazwisko, jezeli wypelniasz DS-260 po slubie. Zadnych dokumentow nie dolaczasz do DS-260. Jestes wylosowana w DV25 czy DV26? Edytowane 3 godziny temu przez Xarthisius Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi