Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 hours ago, Dominik Romeo said:

chciałem się upewnić co do dat mojego nauczania (chodzi o highschool with diploma) jaką datę polecilibyście wpisać w zakończenie tej szkoły skoro szkołę ukończyłem w 2014 świadectwo ukończenia) a samą maturę napisałem w 2017 roku (świadectwo maturalne).

W DS-260 pytanie jest "date of attendance", a nie kiedy zdawales egzamin maturalny.

3 hours ago, Dominik Romeo said:

czy ktoś wie jakie są aktualne wymagania dotyczące szczepień? nie potrafiłem znaleźć tego w tym wątku

https://www.cdc.gov/immigrant-refugee-health/hcp/panel-physicians/vaccination.html#cdc_generic_section_12-table-1-vaccine-requirements-according-to-applicant-age-for-panel-physicians

• Dziękuję! 1
  • 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć, dzień dobry ;) Mam ważne dla mnie pytanie, bo przyznam, że trochę się postresowałam, że zawaliłam formularz i teraz nici z american dream..
Czy w przypadku złego podania nazwiska mamy (podałam obecne, a nie to panieńskie) i edukacji (podałam, że chodziłam tylko do jednej szkoły i wpisałam tylko uniwersytet bez liceum przy czym mam 10lat doświadczenia w IT i oznaczone odpowiednie pola) powinnam próbować edytować formularz? I jeżeli tak to jak to zrobić? 
Sprawdzałam wszystko 3 razy, a taki fuckup. Może ktoś był tu równie zdolny i podpowie co robić

Napisano
16 minutes ago, annamaria33 said:

Cześć, dzień dobry ;) Mam ważne dla mnie pytanie, bo przyznam, że trochę się postresowałam, że zawaliłam formularz i teraz nici z american dream..
Czy w przypadku złego podania nazwiska mamy (podałam obecne, a nie to panieńskie) i edukacji (podałam, że chodziłam tylko do jednej szkoły i wpisałam tylko uniwersytet bez liceum przy czym mam 10lat doświadczenia w IT i oznaczone odpowiednie pola) powinnam próbować edytować formularz? I jeżeli tak to jak to zrobić? 
Sprawdzałam wszystko 3 razy, a taki fuckup. Może ktoś był tu równie zdolny i podpowie co robić

Wyslij mail do KCCDV@state.gov w formacie:

Subj: DS260 Unlock request

Name: Imie Nazwisko
Case Number: 2026EU00012345
Date of Birth: MM/DD/YYYY

(prosze o odblokowanie DS-260, chce uzupelnic dane. Doslownie 1-2 zdania nic wiecej) 

Wazne tylko zeby zaczac maila od tego Name/Case Number/DOB

• 2 tygodnie później...
Napisano

Pytanie "Are you a health care worker seeking to perform such work in the United States but have not yet received certification from the Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools or from an equivalent approved independent credentialing organization?"

Wykonuje w Polsce zawód medyczny, który jeżeli się uda chciałabym wykonywać w Stanach - rozumiem że zaznaczać tak? Wyjaśnienie?

Napisano
3 minutes ago, AgataDomin said:

Pytanie "Are you a health care worker seeking to perform such work in the United States but have not yet received certification from the Commission on Graduates of Foreign Nursing Schools or from an equivalent approved independent credentialing organization?"

Wykonuje w Polsce zawód medyczny, który jeżeli się uda chciałabym wykonywać w Stanach - rozumiem że zaznaczać tak? Wyjaśnienie?

Zaznaczasz tak. W wyjasnieniu piszesz to co tu, ze jestes pracawnikiem medycznym i chcesz pracowac w zawodzie. To pytanie wydaje sie "podchwytliwe", ale ono jest po prostu wazne dla innego rodzaju wiz. Dla DV jest bez znaczenia.