Skocz do zawartości

Bardzo ważne odnośnie turystycznej wizy i pobytu w usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem jak was zachęcić abyście mi odpisali ale naprawdę jestem w kropce.. i mam takie pytanie czy ja moge w usa zmienić status wizy turystycznej na inny np tam zostać au pair na miejscu ..bede miała wsparcie osób urodzonych tam?? napiszczie jeśli ktkolwiek tam na miejscu wybrnął z takiej mozliwości.Ja pojade tam z wyzszym wykształceniem ale pewnie pracy tez nie dostane.. choć mam wysokie wyniki w nauce...dziekuje slicznie za odpowiedzi...

Napisano
Nie wiem jak was zachęcić abyście mi odpisali ale naprawdę jestem w kropce.. i mam takie pytanie czy ja moge w usa zmienić status wizy turystycznej na inny np tam zostać au pair na miejscu

NIE MOZESZ ZMIENIC STATUSU NA AU PAIR W USA

..bede miała wsparcie osób urodzonych tam?? napiszczie jeśli ktkolwiek tam na miejscu wybrnął z takiej mozliwości.Ja pojade tam z wyzszym wykształceniem ale pewnie pracy tez nie dostane.. choć mam wysokie wyniki w nauce...dziekuje slicznie za odpowiedzi...

Napisano

Mozesz zmienic status z au pair na turystyczna napewno ale po ukonczeniu programu ale z turystycznej na au pair nie jestem pewnien chyba ze mozna zalatwic formalnosci z firma np. Au Pair Care w California musialabys sie doweidziec tam .

Napisano

Wygląda na to że Karina zna się na rzeczy i jak napisze nie to znaczy że nie :) w moim przypadku to wielka szkoda ... obawiam sie ze gdybym starała się tutaj o wizę dla au pairek to mogli by coś sobie pomysleć zwłaszcza że niedawno temu dostałam turystyczną .. ale zapytam w Califroni na wszelki wypadek zwłaszcza ,że będe od niej niedaleko.Ja nie chcę tam zostawać chcę tylko legalnie posiedzieć około roku ale nie stac mnie na W&T ani inne pomoce ,które rządają zbyt dużo niz to co mogłabym im dać.

Dziękuję ,że odpisaliście

Napisano
Wygląda na to że Karina zna się na rzeczy i jak napisze nie to znaczy że nie :) w moim przypadku to wielka szkoda ... obawiam sie ze gdybym starała się tutaj o wizę dla au pairek to mogli by coś sobie pomysleć zwłaszcza że niedawno temu dostałam turystyczną .. ale zapytam w Califroni na wszelki wypadek zwłaszcza ,że będe od niej niedaleko.Ja nie chcę tam zostawać chcę tylko  legalnie posiedzieć około roku ale nie stac mnie na W&T ani inne pomoce ,które rządają zbyt dużo niz to co mogłabym im dać.

Dziękuję ,że odpisaliście

Nie mozna zmienic wizy turystycznej na J dla au pair w USA z nastepujacych powodow: wymagany jest criminal record (sprawdzenie karalnosci) z Polski, a mozna to zrobic tylko z pomoca agencji przez ktora starasz sie o wyjazd inaczej taki rekord nie bedzie wazny; wymagane jest sprawdzenie w Polsce przez strone polska (czyli firme przez ktora wyjezdzasz) czy masz wymagane XX miesiecy/godzin doswidczenia z dziecmi ponizej 2 roku zycia; wymagane jest stwierdzenie na jakim poziomie jest twoj angielski - tez jest to wymog stawiany stronie polskiej oraz weryfikacja twoich referencji z Polski oraz wyksztalcenia - rowniez nalezy to do obowiazkow firmy w Polsce. Wplacasz tez kaucje a rodzina jest zobowiazana do oplacenia kosztow biletu - takie sa warunki umowy miedzy rodzina a biurem jesli chodzi o a pair z Europy. Poza tym potrzebujesz forme DS - konsul powinien ja podpisac i podbic (zdarzaly sie przypadki, ze ktos zmienil status w USA na J, ale nie byla to au pair, bo wiz J jest kilka rodzajow).

Mozesz sobie tu przedluzyc potem pobyt (bez koniecznosci powrotu do swojego kraju), ale nie zmienic B na J.

Tak wiec starajac sie o J dla au pair home country staying is required.

Dodam tylko, ze kilka osob probowalo cos takiego zrobic z pomoca malo-uczciwych adwokatow i zadnej z tych osob sie to nie udalo, a stracily duzo pieniedzy.

Napisano
więc na miejscu sobie przedłuże pobyt ...

i bardzo dziękuję za odpowiedź jestem bardzo wdzięczna za pomoc .. serdecznie pozdrawiam !! :)

Jak juz bedziesz na miejscu to w razie watpliwosci daj znac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...