patty268 Napisano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2006 A więc mam takie pytanie, nie jestem za bardzo zorientowana jak to funkconuje. W jaki sposób składa się podanie o wizę kanadyjska, tzn. czy przychodzi się w dowolny dzień pod konsulat bez wcześniejszego umówienia się, oddaje aplikację i odchodzi z wizą w ten sam dzień? Mam daleko do Warszawy i dlatego nie wiem, czy pojechać tam osobiście czy złożyć podanie przez agencję, ale wtedy dodatkowo będę musiała im zapłacić, a jeśli będę mieć rozmowę z konsulem to i tak będę musiała pojechać do Warszawy i koszta będę większe. A więc czy można wszystko załatwić w jeden dzień bez umówienia się?
victoria Napisano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2006 http://wizy.ln.pl/wzz/?id=28 http://www.canada.pl/ na 1 stronce masz formularz i dokumenty potrzebne do dołączenia do niej Wszystkie informacje dot. procedury wizowej- formularz tez znajdziesz pod adresem: www.canada.pl ambasada jest otwarta od pon do piatku,za wyjatkiem srody, w godz: 8:00 - 11:00 W dniu zlozenia wniosku i wplacenia oplaty wizowej jest spotkanie (interview) z Oficerem Imigracyjnym.Jesli wiza jest przyznana - jest do odbioru w tym samym dniu w godz 14:00 - 16:00. oplate wizowa nalezy wplacic w kasie (na terenie Ambasady), po zlozeniu dokumentow.Procedura jest zwykle jednodniowa. Oplata wizowa wynosi : wiza jednokrotna : $75cad lub 210pzl wiza wielokrotna $150cad lub 420pzl
patty268 Napisano 12 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2006 "Wiza ważna 6-180 dni na wjazd" czyli od momentu otrzymania wizy trzeba wjechać do Kanady w ciągu 180 dni albo traci ona ważność?
sly6 Napisano 2 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2006 czyli od momentu otrzymania wizy trzeba wjechać do Kanady w ciągu 180 dni albo traci ona ważność? --------------------------------------------------- tak traci waznosc i musisz starac sie o nowa wize wiec musisz sie zmiescic w tych 180 dniach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.