patty268 Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 A więc mam takie pytanie, nie jestem za bardzo zorientowana jak to funkconuje. W jaki sposób składa się podanie o wizę kanadyjska, tzn. czy przychodzi się w dowolny dzień pod konsulat bez wcześniejszego umówienia się, oddaje aplikację i odchodzi z wizą w ten sam dzień? Mam daleko do Warszawy i dlatego nie wiem, czy pojechać tam osobiście czy złożyć podanie przez agencję, ale wtedy dodatkowo będę musiała im zapłacić, a jeśli będę mieć rozmowę z konsulem to i tak będę musiała pojechać do Warszawy i koszta będę większe. A więc czy można wszystko załatwić w jeden dzień bez umówienia się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
victoria Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 http://wizy.ln.pl/wzz/?id=28 http://www.canada.pl/ na 1 stronce masz formularz i dokumenty potrzebne do dołączenia do niej Wszystkie informacje dot. procedury wizowej- formularz tez znajdziesz pod adresem: www.canada.pl ambasada jest otwarta od pon do piatku,za wyjatkiem srody, w godz: 8:00 - 11:00 W dniu zlozenia wniosku i wplacenia oplaty wizowej jest spotkanie (interview) z Oficerem Imigracyjnym.Jesli wiza jest przyznana - jest do odbioru w tym samym dniu w godz 14:00 - 16:00. oplate wizowa nalezy wplacic w kasie (na terenie Ambasady), po zlozeniu dokumentow.Procedura jest zwykle jednodniowa. Oplata wizowa wynosi : wiza jednokrotna : $75cad lub 210pzl wiza wielokrotna $150cad lub 420pzl Link to comment Share on other sites More sharing options...
patty268 Posted January 12, 2006 Author Report Share Posted January 12, 2006 "Wiza ważna 6-180 dni na wjazd" czyli od momentu otrzymania wizy trzeba wjechać do Kanady w ciągu 180 dni albo traci ona ważność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 czyli od momentu otrzymania wizy trzeba wjechać do Kanady w ciągu 180 dni albo traci ona ważność? --------------------------------------------------- tak traci waznosc i musisz starac sie o nowa wize wiec musisz sie zmiescic w tych 180 dniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.