baller Napisano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2006 Mam pytanie wiece jak zadzwonic mozna z Polskie do Hosuton na teleon komorkowy jaki dac kierunkowy??? Jak np. dzwonila bym z USA wlasnie do Houston to numer na telefon komorkowy do pewnej osoby zaczyna sie tak: 281330 ...... i spox a z Polski jak zadzwonic ??? nie wcisne 281 itd... bo mnie nie polaczy z komorki na komorke chce zadzwonic tylko ten kierunek na Houston i to kierunkowy na telefon komorkowy ???? WIecie moze ???
Gerwazy Napisano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2006 ......nie wcisne 281 itd... bo mnie nie polaczy z komorki na komorke chce zadzwonic tylko ten kierunek na Houston i to kierunkowy na telefon komorkowy ???? Coś kręcisz :wink: Znaczy źle kręcisz. W USA numer telefonu "komórkowego" wybierasz w identyczny sposób jak na telefon stacjonarny.
Andrew Napisano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2006 Jezeli dzwonisz z Polski to wybierasz najpierw nr. kierunkowy kraju docelowego w tym przypadku USA +1 lub 001 a nastepnie nr.komorki. Jezeli dzwonisz z Polski do USA na telefon stacjonarny to najpierw nr.kierunkowy kraju (USA), nastepnie nr.kierunkowy miasta (Houston) i dopiero numer abonenta.
Jackie Napisano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2006 Jezeli dzwonisz z Polski to wybierasz najpierw nr. kierunkowy kraju docelowego w tym przypadku USA +1 lub 001 a nastepnie nr.komorki. Jezeli dzwonisz z Polski do USA na telefon stacjonarny to najpierw nr.kierunkowy kraju (USA), nastepnie nr.kierunkowy miasta (Houston) i dopiero numer abonenta. A to ciekawe, bo ja dzwonię do męża na komórkę i wybieram 001, natępnie kierunkowy miasta a na końcu numer telefonu. I to DZIAŁA. ???
Andrew Napisano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2006 A to ciekawe, bo ja dzwonię do męża na komórkę i wybieram 001, natępnie kierunkowy miasta a na końcu numer telefonu. I to DZIAŁA.??? Bardzo mozliwe, ale bez wykrecenia numeru kierunkowego miasta, jezeli dzwonisz na komorke tez powinno polaczyc. Numer telefonu komorkowego nie jest przeciez przypisany do konkretnego miasta, tak jak to ma miejsce w przypadku tel. stacjonarnego.
Baby Napisano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2006 "Numer telefonu komorkowego nie jest przeciez przypisany do konkretnego miasta" W przypadku USA mysle, ze jednak jest przypisany. Nie ma znaczenia, czy dzwonisz na stacjonarny, czy na komorke - kierunkowy miasta musi byc. Nawet jak dzwonilam z Chicago na komorke osoby bedacej w Phoenix, musialam wykrecic 602 (kier. Phx)
SantaCruz_CA Napisano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2006 A to ciekawe, bo ja dzwonię do męża na komórkę i wybieram 001, natępnie kierunkowy miasta a na końcu numer telefonu. I to DZIAŁA.??? Bardzo mozliwe, ale bez wykrecenia numeru kierunkowego miasta, jezeli dzwonisz na komorke tez powinno polaczyc. Numer telefonu komorkowego nie jest przeciez przypisany do konkretnego miasta, tak jak to ma miejsce w przypadku tel. stacjonarnego. wlasnie w USA komorki sa przypisane do danego miasta, a nie tak jak wszedzie indziej na swiecie, ze sa "ponad wszystkim" ;-) dlatego dzwoniac w usa na komorke w swojej strefie numeracyjnej, rozmawia sie za darmo.
baller Napisano 19 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2006 To jaki ten kierunkowy wybrac wreszcie do Houston na komorke. pelny numer prosze
SantaCruz_CA Napisano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2006 zeby zadzwonic tam z polski z telefonu stacjonarnego, musisz wybrac: 001 281330 ...... zeby zadzwonic z komorki, musisz wybrac: +1 281330 ...... koniec filozofii.. ;-)
baller Napisano 20 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2006 dzwonie tak tak wlasnie i pisze "Polaczenie nie udane" !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.