Skocz do zawartości

Spotkanie w Ambasadzie w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W najbliższy piątek na godz. 9:00 mam spotkanie w Ambasadzie w sprawie wizy do USA. O której mam się tam stawić przed Ambasadą ?

Wcześniej np. 8:00 czy też 7:00.

Pozdrawiam,

Napisano

Udało się ! Dostałem wizę do USA :)))))))

Jeszcze nie wiem na ile ale ważne że jest.

Dostałem dwa pytanka i to wszystko.

Rozmowa była bardzo krótka :)

Trzymajcie się i uśmiechajcie a wszystko będzie OK.

Napisano
Rafik gratuluje  :) .Napisz jak bylo w Ambasadzie,duzo ludzi odeszlo z paszportami?

Spotkanie miałem w Warszawie na 9:00. A mróż był okropny. Nie mogłem rano odpalić samochodu ale się jakoś udało. Byłem przed ambasadą ok. 8:30. Od razu wszedłem przez kontrolę i przeszedłem do drugiego budynku. Dostałem numerek i na dół do pokoju zwierzeń :)

Siedziało tam dość dużo ludzi. W różnym wieku, różnie ubrani.

Byłem chyba jedyną osobą, która nie jehałą do żadnej rodziny. Wszystcy z tego co słyszałem to właśnie powoływali się na rodzinę w USA.

Powiem tak, większość odchodziła bez kwitka z DHL.

Ale ludzie naprawdę opowiadają tam takie bajki bez przekonania, że sami chyba nie wierzą, że tą wizę dostaną.

Napisano

a jakie miales pytania? :) jestes dowodem ze nawet ktos kto nie ma rodziny ma szanse na wize,wazne co sie mowi na rozmowie i w jaki sposob..a moze napiszesz jakie slyszlales bajki? :)

Napisano

Nie wiem czy bajki, bo może to była prawda.

Ale większość osób na jedno pytanie konsula opowiadała opowiadania. Zamiast krótkie pytanie, krótka odpowiedź.

Konsul zadał mi pytanie: Ile lat pracuję w obecnej firmie ?

Ja odpowiedź a on, że przyznano mi wizę i mam czekać w domku na przesyłkę. :)

Jedna kobieta "była chyba lekarką" to aż się rozpłakała przy okienku, że utrzymuje bieżący kontakt z kimś z USA, że gościła ich u siebie itp. I wizey nie dostała.

To jest loteria.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...