karina Napisano 6 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2005 Do Marcina, Bedziesz czekal kilka tygodni na nowa SS, a blad musisz poprawic, bo potem moga nie zaliczyc ci podatkow na poczet emerytury, a szkoda by bylo.
karina Napisano 6 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2005 a numer zostanie ci ten sam, tylko karteczka bedzie z innym imieniem
Bozka Napisano 6 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2005 Jak to na "poczet emerytury"?? :oops: Czy W&T wlicza sie do przepracowanego okresu "na poczet emarytury" ?? :?: :oops:
karina Napisano 6 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2005 Kazdy czas wlicza sie na poczet emerytury, tyle, ze emeryture mozesz dostac jak jestes juz legalnie, ale czy jestes na W&T, czy na H1B to w kazdym przypadku pracujesz a to liczy ci sie do 40 kwartalow potrzebnych aby miec jakies swiadczenia emerytalne ( tak to nazwijamy ). Inna sprawa, jesli nie pracujesz legalnie badz nie placisz podatkow. Kazdy czek z odprowadzonym podatkiem liczy sie do czasu pracy.
Marcin20 Napisano 7 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2005 Dzieki wielkie za odpowiedz !! Glownie chodzilo mi o to czy zostanie mi stary nr SS#. Pozdrawiam !!!
Evrin Napisano 16 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2005 ok, dzieki myśla3am, ?e trzeba wpisaa pracodawce, jego adres to fajnie ?e nie trzeba mam nadzieje ?e wszystko pójdzie jak po maśle. Niestety... panienka z okienka po konsultacji z szefem o polskobrzmiacym nazwisku (tylko nazwisko bo amerykaniec jak sie patrzy) powiedziala ze jej przykro ale MUSZE dostarczyc papierek od pracodawcy, ze u niego pracuje. Dopiero jak go donioslam sprawa moge ssn ruszy3a.
Łukasz Napisano 22 Lutego 2005 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2005 jade do valleyfair w minesocie czy ktoś wype3nia3 tam SSN nie na orientation czy d3ugo czeka sie na numer mam nowy paszport nowe prawo jazdy miedzynarodowe czy na zwyk3e prawo jazdy moge z3o?ya wniosek o SS#
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.