Gierus Napisano 13 godzin temu Zgłoś Napisano 13 godzin temu Cześć, Przychodzę do was z pytaniem na które próbowałem już uzyskać odpowiedź w anglojęzycznej stronie Internetu, i ze względu na domyślam się pewne różnice kulturowe nie mogłem otrzymać konkretnej informacji, aż do dnia w którym jeden z użytkowników tego forum jak się domyślam polecił mi to miejsce. Przeczytałem całkiem sporą ilość wątków i jestem pod wrażeniem szczegółowości z jaką wszyscy odpowiadacie na pytania aby pomóc całkowicie obcym osobom. Niestety w wątkach nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie więc pozwalam sobie stworzyć nowy wątek. Mianowicie będziemy od tego roku startować z narzeczoną w DV lottery, i oczywiście wiedząc jak małe są szansę na wygraną to zawsze z tyłu głowy pojawia się pytanie a co jeżeli się uda, w związku z tym pojawia się jedno kluczowe pytanie na które nie mogę znaleźć odpowiedzi, naturalnie chcemy wyjechać razem, standardowe ogłoszenie wyników (w tym roku może być z tym różnie) jest w Maju, my stricte duże normalne wesele planujemy na tok 2027, jeżeli udałoby się wygrać to oczywiście ślub cywilny od ręki. Wszędzie w Internecie pada informacja aby uzupełnić ds-260 jak najszybciej (i ku temu się skłaniamy) bo do wyjazdu jesteśmy w stanie bardzo szybko się przygotować. Jak uzupełniamy ds-260 zaraz po ślubie cywilnym to jak wygląda sprawa dokumentów? W końcu w ręce mamy poprzednie paszporty (relatywnie nowe 2024 rok wydania) ale zmieni się nazwisko u narzeczonej i co za tym idzie wszystkie dokumenty, czy możemy uzupełnić ds-260 na poprzednich dokumentach, i na spotkaniu do ambasady wziąć je ze sobą wraz z nowymi, czy musimy czekać aż otrzymamy nowe dokumenty i dopiero powinniśmy uzupełnić ds-260? Z góry bardzo dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Cytuj
mcpear Napisano 7 godzin temu Zgłoś Napisano 7 godzin temu Co roku @Xarthisius zakłada taki wątek: Przeczytaj tam "Często zadawane pytania". Żonę można dodać na wielu atapach. A tak w ogóle to trochę nadmiarowo się martwisz. Na 99% nie będzie to twoim problemem. No może na 98% Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi