BANANOWY Napisano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2006 1. Przypuśćmy że ide po wize do Usa i jej nie dostaje. Następnie chce wyjechać z np. W&T i nie ma żadnych problemów z wizą?? 2. Mam dosyć kasiastych starych, czy to zwiększa moje szanse na dostanie wizy do USA?? 3. Jaka jest najlepsza praca w Usa (z tych programów) która mogła by być związana z motoryzacją , chemią?? (troche głupie pytanie ) Pozdrawiam
Benio Napisano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 1. Problemy są bo już raz z jakichs powodów nie dostałeś tej wizy... 2. To też nie pomaga bo w konsulacie nie obchodzi ich ile teoi starzy zarabiają tylko jaka jest sytuacja związana bezpośrednio z Tobą tzn. czy pracujesz, jeśli tak to ile zarabiasz, czy może jestes uczniem... 3. Tutaj sie nie wypowiadam ponieważ wyjazd a W&T to porażka
BANANOWY Napisano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 A np jeżeli nie pracuje ale rodzice przelaliby jakąś część pieniędzy na moje osobiste konto to mógłbym pokazać konsulowi jaki jest mój stan finansowy??? Dzięki za odpowiedzi
ajejo Napisano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 ja słyszałem ze jesli starasz sie o wize turystyczna i jej nie dostaniesz to nie mozesz sie starac o zadna inna w przeciagu roku od odmowy.Pieniadze moga Ci spokojnie przelac i to pomoze ,jesli za powod wyjazdu podaż podróżowanie np.Z motoryzacja zwiazana praca to chyba valet runner-odwozisz auta spod hotelu albo kasyna na parking,a z chemia to np-housekeeping-sprzatasz pokoje roznego rodzaju chemicznymi srodkami:)powodzenia.
BANANOWY Napisano 31 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 hehe ta robota związana z chemią jest niezla, gratuluje pomysłu a jeszcze takie pytanko kiedy jest loteria na green card, ile osób w Polsce może wygrać i ile osób mniej więcej bierze w niej udział z Polski??
ajejo Napisano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 ja slyszalem o informacji ze w tym roku Polska nie bierze udziału w losowaniu zielonej karty poniewaz za duzy odsetek osob ktore wyjechaly do Stanow na roznych wizach został i pracuje na czarno,juz nas tam nie chca...musimy teraz odczekac rok albo 3 i znowu bedzie losowanie,szczegolow nie znam.
majk Napisano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 O wizy do usa teoretycznie mozesz sie starac i co tydzien, aby ci na oplaty starczylo. Jest jedynie zalecenie ze w przypadku nie otrzymania wizy powinno odczekac sie rok czasu, o ile w naszym zyciu nie zaszly znaczace zmiany ( ktore moga wplynac na zmiane decyzji konsula). Zostalismy wykluczeni z losowania w tym roku bo w ciagu ostanich 5 lat przyznano polakom ponad 50 tys wiz imigracyjnych.
sly6 Napisano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2006 co do loterii to maja ja zlikwidowac w ogole.
agusiaczek Napisano 2 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2006 A np jeżeli nie pracuje ale rodzice przelaliby jakąś część pieniędzy na moje osobiste konto to mógłbym pokazać konsulowi jaki jest mój stan finansowy??? Dzięki za odpowiedzi Z osobistego doswiadczenia w rozmowach w ambasadzie (o wize J1 wlasnie) wiem, ze konsula raczej malo obchodzi ile masz na koncie. Zreszta o niewiele rzeczy pytaja. Ja podalam tylko legitymacje studencka i tyle. Zadnych dodatkowych dokumentow, tym bardziej wyciagow z konta nikt ode mnie nie chcial. Z tego co wiem, takie rzeczy przydaja sie bardziej przy ubieganiu sie o wize turystyczna. Ale moge sie mylic...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.