Burger1p Napisano Czwartek o 16:48 Zgłoś Napisano Czwartek o 16:48 Witam, mój pracodawca najprawdopodobniej będzie mówił oferować mi sponsorowanie wizy h2b. Byłem już u tego samego pracodawcy w przeszłości na wprogramie work and travel. Na wszelkich forach widzę zapytania dotyczące tego jak znaleźć pracodawcę a mnie interesuje jak otrzymać wizę h2b. Wiza j1 przyznawana jest studentom więc wystarczy zaświadczenie z uczelni. Wiza h2b trwałaby dłużej więc zakładam że większość pracodawców nie wyda tak długiego urlopu bezpłatnego. Zatem jak wykazać powiązania z krajem na rozmowie ? Cytuj
mcpear Napisano Czwartek o 16:55 Zgłoś Napisano Czwartek o 16:55 Wiza H jest wizą "diual intent" czyli dopuszcza potencjalną możliwość imigracji. Przez co "silne związki z Polską" nie będą badane i brak ich nie będzie przeszkodą w uzyskaniu wizy. Nikt o "powiązania z krajem" nie będzie Ciebie pytał Cytuj
Xarthisius Napisano Czwartek o 19:55 Zgłoś Napisano Czwartek o 19:55 2 hours ago, mcpear said: Wiza H jest wizą "diual intent" czyli dopuszcza potencjalną możliwość imigracji. Przez co "silne związki z Polską" nie będą badane i brak ich nie będzie przeszkodą w uzyskaniu wizy. Nikt o "powiązania z krajem" nie będzie Ciebie pytał H2B nie jest wiza dual intent (tylko H1b), INA 214(b) jak najbardziej obowiazuje [1] 9 FAM 402.10-10(A)(b) https://fam.state.gov/FAM/09FAM/09FAM040210.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi