karolD22 Napisano 8 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2006 Witam, mam pytanie. Czy wykupywać ubezpieczenie przed wylotem? Nadmieniam, że zamierzam być za oceanem ok. pół roku.
karolD22 Napisano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 Na na sto tys USD?! dlaczego tak dużo?
sly6 Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 karolD22 bo koszt pobytu w szpitalu 1 dzien wynosi kolo 2000 USD a nawet i czasami wiecej.
karolD22 Napisano 9 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 A JEŻELI MAM UBEZPIECZENIE NA MNIEJSZĄ KWOTĘ, ALE W PAKIECIE UBEZPIECZENIA MAM GWARANCJĘ OPIEKI MEDYCZNEJ NA WYPADEK NIESZCZĘŚLIWEGO WYPADKU I CHOROBY.
sly6 Napisano 9 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2006 przeczytaj dobrze regulamin poniewaz tam jest to wyjasnione co to jest nieszczesliwy wypadek a choroba itp,ja Ci tylko radze abys sie ubezpieczyl na wieksza sume bo ja mialem na ponad 150 tys USD
mke Napisano 10 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2006 W tamtym roku bylem na wacie i wymog byl $50tys to jest chyba przez rzad USA ustalane na ten program odgornie. Nie wiem, moze organizacja jeszcze swoje 5 groszy doklada do wymogu ja bylem z PII. CIEE czy tam inne popularne zle mi sie kojaza, choc nie moge uogalniac. Powiem tylko tyle ze wymog ten($50tys) spelnia euro26 i to wystarcza, sprawa ewentualnej potrzeby np hospitalizacji, dzialania roznych ubezpieczen to juz inna bajka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.